BoIS vann onsdagskvällens match mot division 2-laget Torn, i vad som kan betecknas som kvartsfinal i DM. —En vinst är en vinst, även om jag skulle önskat lite bättre spel, sa Agim Sopi efteråt.

Filip Pivkovski gjorde 1-0 till BoIS efter fem minuter, på en fin framspelning av Hanson Boakai. Torn kvitterade sex minuter senare på ett långskott, efter en frisparksvariant. BoIS dominerade de första 25 minuterna, och hade dessutom en straff i stolpen, men spelet jämnade ut sig framåt halvtid.

Andra halvlek hade liksom första inte det där serietempot. Igor Arsenijevic byttes in tolv minuter in i andra halvlek, och två minuter senare gjorde Filip Pivkovski sitt och BoIS andra mål, på framspelning av Rasmus Alm. Torn hade lägen att kvittera, men hemmasegern var ändå klart rättvis. Erik Pärsson gjorde 3-1 på övertid, detta efter en fenomenal framspelning av Philip Andersson, som dessförinnan snyggt fintat bort en bortaförsvarare. 3-1-seger för BoIS alltså.

—Det var okej. Vi skapade en del chanser, men det syntes att spelarna var lite trötta i benen, med lite felbeslut som följde. Men det var en bra genomkörare för oss, sa Agim Sopi efteråt.

De båda nyförvärven Rade Prica och Hanson Boakai spelade 75 minuter vardera, samtidigt som Igor Arsenijevic gjorde efterlängtad comeback efter skada. Laget har varit igång knappt en vecka och har knappt två veckor att slipa på formen till serien startar igen.

—Det var som sagt lite trötta ben, det blir intressant att se hur det ser ut när spelarna är mer fräscha. Vi kommer att köra en 2×30-match på träningen på lördag, och nästa vecka kommer vi gå ner lite i intensitet, fortsatte BoIS tränare.

BoIS – Torn 3-1 (1-1)

 • 5 1-0 Filip Pivkovski (Boakai)
 • 11 1-1
 • 59 2-1 Filip Pivkovski (Alm)
 • 92 3-1 Erik Pärsson (Andersson)

Så spelade BoIS:

 • Kaddoura
 • Dahlgren – Svensson – Sverrisson – Tkacz
 • Boakai – Zahui – Prica – Levi – Pivkovski
 • Pärsson

Följande byten gjordes:

 • 45 Kaddoura UT, Diawara IN
 • 57 Boakai UT, Alm IN
 • 66 Zahui UT, Arsenijevic IN
 • 75 Pivkovski UT, Andersson IN
 • 75 Prica UT, Boakai IN

Text och foto: David Jönsson