Stora idrottskalaset, Skånederby, fri entré och fint väder utlovas samt en oerhört viktig match i kampen om de två topplatserna, det bör förstås få Landskronaborna att vallfärda till IP i morgon. Klockan 16 är det matchstart men redan ett par timmar innan börjar det stora Idrottskalaset, där flera Landskronaföreningar kommer att visa upp sig och ge besökare möjlighet att prova på olika idrotter.

BoIS-tränaren Agim Sopi sa i veckans BoIS-TV-intervju att han vill sätta ett streck över de två senaste matcherna, som gav noll poäng. Nu är det nya förutsättningar och dags att börja om på nytt. Men på grund av de två förlusterna tätnar dramatiken kring toppstrecket. Norrby slog Mjällby i dag med 3-0 och gick därmed förbi BoIS. Prespa Birlik förlorade däremot och BoIS halkade bara ner ett snäpp. Nu väntar Kristianstads FC som ligger tre poäng efter BoIS. Utsikten vann också med 3-0 och skuggar BoIS två poäng efter.

– Vi hade en väldigt fin träning i går och jag har stora förhoppningar på det här laget. Alla har visat upp sig från sina bästa sidor och det innebär också att det är svårt att ta ut en startelva. Jag har ett par kombinationer att välja mellan och ska fundera mer över natten och spikar den först på söndagsförmiddagen, säger Agim Sopi.

En 19-mannatrupp är uttagen eftersom det är lite osäkert med ett par spelare, däribland då förkylde Oskar Sverrisson.
– Igor Arsenijevic är med i truppen, han har inte ont längre men däremot är han inte 100-procentigt klar konditionsmässigt sett.
Admir Aganovic är utanför truppen samt de avstängda spelarna Rasmus Alm och Philip Andersson.

Det betyder följande trupp: Amr Kaddoura, Ismael Diawari, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Oskar Sverrisson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Alexander Zaim, Hanson Boakai, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Måns Ekvall, Fredrik Gunnarsson, Saber Azizi, Dennis Olofsson, Jonathan Levi, Filip Pivkovski, Rade Prica, Erik Pärsson.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto 261.se