70 minuter in i den dittills mållösa matchen fick Alexander Tkacz på en riktig fullträff och gav BoIS ledningen. Det räckte till seger, även om det blev lite nervöst mot slutet. — Underbart. Nu är vi där uppe och det ger självförtroende till killarna, sa Agim Sopi efter 1-0 mot Kristianstad.

 

BoIS hade till vissa delar en nykomponerad startelva. Nyförvärven Rade Prica och Hanson Boakai startade, samtidigt som Philip Anderssons avstängning tvingade Oskar Sverrison in på mittbackspositionen. BoIS hade inte sin bästa av halvlekar där Kristianstad var farligt framme flera gånger. Amr Kaddoura var flertalet gånger ute och avstyrde potentiella målchanser.

I andra halvlek fick BoIS lite mer fart på spelet och efter 70 minuter kom 1-0 till BoIS. Strax innan målet hade Hanson Boakai bytts ut, vilket gav en rockad som innebar att Alexander Tkacz gick över till andra kanten. Det dröjde inte länge förrän han fick bollen på sin högerkant, tog några steg inåt och fick på ett skott som skruvade sig in vid bortre stolpen. Målet gav ytterliggare energi, likväl till Kristianstad som nu gick för en kvittering. BoIS lyckades rensa undan alla hörnor, och hade chansen att kontra in 2-0 sedan Kristianstads målvakt gång på gång gått upp i offensivt straffområde i kvitteringsjakten. Tkacz mål räckte till seger – och BoIS klättrade upp till andra plats i serien.

— Vi började bra första 10-15 minuterna. Vi visste att de skulle köra långa bollar, och vi hade jobbat med att ha Thierry långt ner och hjälpa mittbackarna. Vi kom inte riktigt rätt där och tappade lite på den positionen, sa Agim Sopi efteråt.

Kristianstads tränare Joakim Persson:

—Jag tyckte vi kom in bra bakom deras backlinje. Klart det är väldigt jobbigt att möta dem, de är otroligt bollskickliga och flyttar boll snabbt.

Agim Sopi:

—Jag hoppats att vi haft lite mer spelvändningar som vi jobbat med på träningarna och trötta ut dem ännu mer. Vi hade också snackat om att de skulle vänta på våra misstag, och ställa om snabbt. Även där hade vi lite problem. Men vi hade en nykomponerad backlinje också, Oskar Sverrisson har bara spelat en match som mittback. Men en seger är en seger och det känns helt underbart.

Amr Kaddoura var flera gånger ute och snappade åt sig bollen från framrusande motståndaranfallare, och hade en stor del i segern.

— Vi visste att de skulle köra på kontringar, så man var ju tvungen att ligga högt upp. Men det kändes bra i dag, vi försvarade oss bra, sa han efteråt, och fortsatte:

— Vi var ändå helt OK i första halvlek. Det var lite misstag här och var, men så är det, de har varit uppehåll och det tar lite tid att komma igång. Det kändes bra i början av andra, visst fick de några chanser, men vi vann och det är det viktigaste.

Filip Pivkovski var inte med i truppen till dagens match. Anledningen var en skada men Agim räknar med att han är tillbaka på torsdag.

—Visst, vi hade kanske kunnat chansa med honom, men vi ville inte riskera att han kanske skulle missa resten av höstsäsongen. Vi har andra spelare som kan gå in, och vi har match mot MFF på torsdag och sedan Husqvarna på söndag. Vi ville avvakta och inte riskera något, lugnar Agim.

BoIS nästa match är alltså den mot Malmö FF i Svenska Cupen på torsdag. Därefter möter man Husqvarna på bortaplan på söndagen.

BoIS – Kristianstad 1-0 (0-0)

70 1-0 Alexander Tkacz

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/superettan/information/?scr=result&fmid=3216342

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

bert-bois-kristianstad-5

bert-bois-kristianstad-4

bert-bois-kristianstad-3

bert-bois-kristianstad-1

 

 

 

 

 

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS