Torsdag kl 19 är det avspark i den intressanta cupmatchen mellan BoIS och MFF. Fint väder utlovas och mycket folk väntas på läktaren. Allt annat än en seger för Malmö FF är det väl få som räknar med.

– Det har hänt skrällar förr, så varför inte nu. Vi ger definitivt inte upp på förhand, även om vi möter Sveriges bästa lag. Jag vill vinna alla matcher. Sedan får man vara realist, för det krävs oerhört mycket av våra spelare, om vi ska fälla Malmö, säger BoIS-tränaren Agim Sopi inför torsdagens match i Svenska Cupen mot Malmö FF.

Malmö kommer att vila en del spelare, medan BoIS förstås inte har samma förutsättningar. Dock kommer Rade Prica att vila. Han är inte med i truppen.
– Det beror på att han fick spela hela matchen i söndags. Det var inte meningen, men eftersom vi hade ett par spelare med krampkänning så blev det så. Vi behöver en fräsch Rade Prica mot Husqvarna på söndag, säger Agim.
En spelare som kommer tillbaka är Filip Pivkovski, som avstod matchen mot Kristianstad på grund av en lättare skada. Han kommer att gå in i startelvan. Tillbaka är också Philip Andersson och Rasmus Alm, som båda var avstängda i seriematchen.
Klart är att Amr Kaddoura fortsätter i målet, även om tanken kanske varit att låta Ismael stå i cupmatchen.
– Men Amr var fantastiskt bra i söndags och jag vill inte ta bort honom. Det ska också sägas att Ismael har varit mycket bra på träningarna och visar att han vill tillbaka som förstemålvakt, säger Agim.
BoIS-tränaren har förstås studerat Malmö.
– Jag har sett de två senaste matcherna mot AIK och Jönköping och kan bara konstatera att vi möter ett oerhört bra lag, men vi har möjlighet att straffa dem. I vårt lag finns det också flera kvalitetsspelare. Så det blir en verklig utmaning för oss.
Startelvan är inte klar. Agim vill fundera lite till men hoppas kunna presentera den vid lunchtid i morgon.

BoIS-truppen: Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Fredrik Gunnarsson, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Jonathan Levi, Igor Arsenijevic, Hanson Boakai, Alexander Tkazc, Filip Pivkovski, Saber Azizi, Erik Pärsson, Rasmus Alm.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se