Matchen var länge mållös och BoIS tryckte på för ett mål. Husqvarnas mål med 13 minuter kvar blev matchens enda. – Killarna jobbade och skapade målchanser, men tyvärr hade vi inte marginalerna med oss, sa en besviken Agim Sopi efteråt.

Det hade regnat under eftermiddagen och fortsatte under matchen, vilket gav en ganska vattendränkt plan. BoIS gjorde några förändringar i elvan, där Rade Prica startade till vänster och Rasmus Alm till höger. BoIS hade några bra inlägg, där bland annat Erik Pärsson nickade. Husqvarna var framme några gånger och var bra med i matchen mot halvlekens slut.

Strax innan halvtid kolliderade Erik Pärsson med Husqvarnas målvakt, och byttes ut mot Filip Pivkovski. ”Pivko” tog plats till vänster, medan Prica klev in i mitten. BoIS försökte trycka på för ett mål, men kom till för få farliga avslut. BoIS bytte i andra halvlek in Thierry Zahui och Alexander Tkacz. I 77 minuten stack Husqvarna upp med ett anfall och Simon Dimitrijevic slog in bollen efter inlägg från vänster.

Precis som i matchen på IP mellan de båda lagen spelade Husqvarnas målvakt Ivo Vazgec en stor roll och reflexräddade BoIS bästa avslut några minuter före full tid.

– Det som händer i dag är att de gör mål. De hade inte någonting, men deras målvakt räddade dem i dag igen. Vi hade spelet, killarna gjorde sitt jobb. Jag lider med dem, sa en besviken Agim Sopi efteråt.

– Det var små marginaler, men det handlar om att göra mål. Vi tappade lite när Erik gick ut. Vi tog inte de skotten vi pratat om innan, det blev lite för mycket duttande runt straffområdet. Vi försökte med trebackslinje mot slutet, men tyvärr, sa Agim, som inte kunde ge någon status på Erik Pärsson efter smällen han fick i slutet av första halvlek. ”Jag vet inte just nu, vi får se”, sa han om Erik.

Tack vare Östers förlust är läget kring uppflyttningsplatserna oförändrat. Ny chans för BoIS att närma sig kommer nästa söndag, då Oskarshamn kommer till Landskrona IP.

För matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216349

Text och foto: David Jönsson