Sedan Amr Kaddoura fick förtroendet som förstemålvakt i Landskrona BoIS har han skött sin uppgift på ett strålande sätt. Tyvärr har målskyttet med undantag från Malmömatchen inte varit lika bra och därför har laget förlorat tre av de fyra senaste seriematcherna. Nu på söndag väntar Oskarshamns AIK på Landskrona IP.

– Där måste det helt enkelt bli vinst om vi ska kunna hänga med i toppen, säger Amr Kaddoura, en spelare som varit i BoIS sedan han var sex år gammal. I fjol var han dock utlånad till Höganäs BK.
– Det var inte självklart att bli målvakt. Jag började som back men hoppade in i målet i 12-13-årsåldern. Det var egentligen ett dumt val för det var mycket roligare att spela ute, men med tanke på att det nu gått så här bra och att jag även fått spela matcher i Superettan, så ångrar jag inte direkt beslutet.
Amr är en målvakt som är mycket bra med fötterna och lite av förklaringen till detta är nog att han startade som utespelare.
Cupmatchen mot Malmö var för Amr som övriga spelare lite speciell.
– Det var en tuff match och även om MFF inte skapade så heta chanser så tryckte de tillbaka oss och det gällde verkligen att vara koncentrerad och att vara på rätt plats.

Liksom flera andra BoIS-spelare så har Amr Kaddoura ett jobb vid sidan om fotbollen. Han är anställd av Landskrona stad och jobbar med ensamkommande flyktingbarn.
– Min uppgift är att se till att de aktiveras, dels att vi gör egna aktiviteter, dels ska jag försöka få in dem i olika föreningar och ut i samhället. Det är ett mycket roligt jobb och jag trivs verkligen med det.
Amr är född i Sverige och är svensk medborgare men har sina rötter i Palestina och talar därför arabiska.
– Sedan pratar jag engelska och faktiskt även lite italienska, som jag lärt mig genom att prata med kompisar.
Målet för Amr Kaddoura är förstås att fortsätta utvecklas som målvakt.
– Jag tycker att jag tagit stora steg framåt den här säsongen. Vi har bra träning och även om Ismael och jag är konkurrenter så har vi bra träningar tillsammans och sporrar oss. Konkurrens är bra, säger Amr Kaddoura.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Fakta
1 Amr Kaddoura
Född: 1994-07-01
Längd: 186 cm
Vikt: 81 kg
Moderklubb: BoIS
Tidigare klubbar: Höganäs (lån)