BoIS vann DM-semifinalen mot IFK Hässleholm med 3-0. —Alla skötte sig riktigt bra i dag, jag är nöjd med killarnas inställning, sa Agim Sopi efteråt.

 

BoIS ställde upp med följande elva:

Ismael Diawara

Dennis Olofsson – Philip Ljung – Lukas Fritz – Abdo Hadrous

Hanson Boakai – Fredrik Gunnarsson – Philip Vo-Van – Thierry Zahui – Saber Azizi

Meriton Istrefi

I den 19 minuten nådde planens kortaste spelare Thierry Zahui högst på en hörna och nickade in 1-0. 20 minuter senare utökade Zahui till 2-0 på straff och ledningen i halvtid var klart rättvis. BoIS hade stort bollinnehav och hittade varandra med snabbt passningsspel. I andra halvlek fortsatte BoIS kontrollera matchen, även Hässleholm stack upp några gånger och tvingade Ismael Diawara till ett par bra räddningar.

Rasmus Alm gjorde 3-0 i 90 minuten.

—Vi försöker vinna alla matcher. De som spelade i dag var de som inte fått så mycket speltid i serien tillsammans med några killar från U19, som jag tyckte gjorde fantastiskt bra ifrån sig. Det bådar gott för framtiden, det syntes att det är intelligenta spelare, sa Agim Sopi.

—Jag tycker synd om de som inte fått så mycket speltid i serien, för det finns verkligen kvalitè. Alla hade bra inställning i dag, rullade runt och hade tålamod. Jag tycker de som hittills fått chansen i DM har gjort det bra, fortsatte BoIS tränare.

 

BoIS gjorde under matchen följande byten:

 

76 Abdo Hadrous UT, Viktor Fanedl IN

76 Philip Vo-Van UT, Jonathan Levi IN

76 Meriton Istrefi UT, Erik Pärsson IN

76 Lukas Fritz UT, Rasmus Alm in

 

BoIS – Hässleholm 3-0 (2-0)

19 1-0 Thierry Zahui

39 2-0 Thierry Zahui

90 3-0 Rasmus Alm

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se