På söndag kl 17 är det avspark på Borås Arena. Visserligen är alla matcher viktiga, men söndagens match för BoIS mot Norrby har karaktären av en cupmatch. Där får BoIS inte förlora, för då skulle avståndet till Norrby bli fem poäng.

– Det är naturligtvis viktigt att vi tar minst en poäng men precis som i alla andra matcher går vi för seger. Vi ger inte avkall på vårt fina offensiva spel, som visat upp i de senaste matcherna, men det är också viktigt att ha en balanserad defensiv, säger BoIS-tränaren Agim Sopi så här ett par dagar innan matchstart.
– Efter sommaruppehållet har vi bara släppt in ett mål och gjort fem. Dock förlorade vi på det enda baklängesmålet. Men jag tycker vi är i bra form och gjorde en fantastisk bra match senast.
Norrby är ett offensivt lag och har gjort många mål på sistone. Därför tror Agim att det blir en öppen match.
– Jag tror att båda lagen vill föra spelet, så vi får se vad som händer under matchens gång. Men jag tror definitivt inte att Norrby lägger sig på försvar.
I vårens match på Landskrona IP vann BoIS med 2-1. Norrby tog ledningen på övertid i första halvlek, men BoIS avgjorde efter paus genom mål av Mikael Dahlgren och Admir Aganovic.

BoIS-truppen blir klar först efter dagens träning. Klart är dock att matchvinnaren från förra Norrby-matchen Admir Aganovic inte är med på grund av sjukdom. Det är också osäkert med Rade Prica, som har haft ljumskproblem.
– Prica tränade i går och vi får se hur han håller på dagens träning, säger Agim Sopi.
Många BoIS-supportrar kommer att åka till Borås för att stötta sitt randiga lag. Matchen spelas på Borås Arena och det är konstgräs som gäller där. Ni som inte är på plats kan se matchen på ettanplay.se. Den har lyfts fram som Veckans match där, sändningen börjar kl 16.50 och matchstart är 17.00. Priset för att se sändningen är 89 kr.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se