Ett oavgjort resultat hade varit godkänt. I stället blev det en förlust med 2-0 för Landskrona BoIS i den viktiga streckmatchen mot Norrby på Borås Arena. Nu skiljer det fem poäng mellan lagen i kampen om den åtråvärda kvalplatsen.

– Vi var inte där i dag, Norrby ville vinna matchen mer och det stora hjärta som spelarna visade i cupmatchen mot MFF hade behövts i dag. Allt vi hade pratat om innan matchen vad vi skulle göra för att kunna besegra Norrby fungerade inte i praktiken. Det var en dålig dag på jobbet, kommenterar BoIS-tränaren Agim Sopi.

Norrby började starkt och BoIS rullade mest boll i försvarslinjen och hade väldigt svårt att komma till anfall. Efter en halvtimme borde det dock ha stått 1-0 till BoIS. Ett perfekt inlägg från Filip Pivkovski möttes vid bortre stolpen av Erik Pärsson som satte pannan till och bollen såg ut att gå i mål men en mirakulös räddning av Norrby-målvakten i sista stund förhindrade detta. Dock menade Erik Pärsson att bollen var över mållinjen.
– Där hade vi inte marginalerna på vår sida, hade vi fått mål där och ledning i matchen tror jag att det hade stärkt grabbarna.
I stället blev det Norrby som gjorde 1-0 i första halvlekens slutminut. En misslyckad utboxning av BoIS-målvakten Amr Kaddoura hamnade hos Norrbys Shkelqim Krasniqi som sköt bollen i mål.
BoIS inledde andra halvleken betydligt bättre. På de första tio minuterna hade laget sju hörnor. Det var också nära mål ett par gånger. Först hade Alexander Tkacz en bra nick men Norrby-målvakten gjorde återigen en fantastisk räddning. Allra närmast var dock Erik Pärsson när han nästan hade tomt mål men sköt utanför.
– Sådana målchanser måste vi ta vara på, säger Agim Sopi.
Norrby fick sedan ett mål bortdömt för offside men först sedan BoIS-spelarna protesterat och domaren och den assisterande hade konfererat. Målskytten fick jubla med laget och speakern hann kungöra målskytten. Norrbyspelaren som passade till målet kom från offside.
Det bortdömda målet för Norrby gav faktiskt BoIS-spelarna lite energi, men det blev ändå Norrby som gjorde 2-0 på en kontring när BoIS tryckte på.
– Nej, det här var ingen bra match. Vi gjorde alldeles för många felpass, något som vi inte är vana vid. Det verkade som spelarna gömde sig och inte ville ha bollen. Jag tycker dock att vår backlinje återigen gjorde en bra match, säger Agim Sopi, som förstås är medveten om att BoIS försatt sig i ett svårt läge, fem poäng efter Norrby.
– Men det är 24 poäng att spela om, så vi ger inte upp. Norrby har nu två svåra bortamatcher och av de kvarvarande åtta matcherna spelar vi de fem på hemmaplan.
Måns Ekvall fick en varning i andra halvlek och är avstängd nästa match. I slutminuterna fick Igor Arsenijevic en smäll på foten.
Mer fakta om matchen, se http://landskronabois.se/spelprogram-resultat/.

Text: Bert Lundqvist, arkivfoto Ulf Bjarke, foto261.se