Håkan Söderstjerna är nästa spelare att väljas in i Landskrona BoIS Hall of Fame.

—Jättekul, absolut. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är roligt att bli uppskattad för det man gjort, säger Håkan.

Håkan debuterade i BoIS 22 augusti 1994 mot Degerfors i Allsvenskan. Det verkliga genombrottet kom några veckor senare, när han gjorde matchens enda mål på Olympia i derbyt mot Helsingborgs IF. Håkan blev utsedd till årets BoISare och var kvar även 1995 (division 1) och 1996 (division 2). Via en kort sejour i Fremad Amager i Danmark spelade Håkan även en säsong i Singapore, innan åter hamnade i Fremad Amager 1998.

2000 var han tillbaka i BoIS och var året efter en nyckelspelare när BoIS tog steget upp i Allsvenskan. Han var med under första säsongen i Allsvenskan 2002, innan karriären gick vidare till Norge och Fredrikstad. 2005 var han tillbaka i BoIS för en tredje sejour. Håkan slutade med fotbollen 2007.

—Det är en klyscha, men man spelade för att hela tiden utvecklas och bli så bra som möjligt. Och all den uppskattning man får av klubbarnas fans, det betyder väldigt mycket.

Håkan kommer att presenteras i halvtid på BoIS hemmamatch mot Mjällby på söndag. I kommande nummer av Sunes Magasin kan du läsa ett längre reportage om Håkan Söderstjerna och hans karriär.

Foto: Ulf Bjarke, foto261.se

document-page-001

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS