Erik Pärsson gjorde två nickmål i senaste hemmamatchen. Mot Norrby i söndags trodde han också att han gjort ett nickmål, eller rättare sagt han är övertygad om att han gjorde mål. Målvakten svarade för en jätteräddning, trodde man, men Erik menar att bollen var över linjen. Nu står han på nio mål totalt.

– Ja, jag vet att jag lovat 20, men det är inte för sent än, det återstår ju åtta matcher och nu ska vi bara jaga Norrby. Till att börja med genom att vinna vår hemmamatch mot Mjällby, säger Erik.
Erik Pärsson var BoIS första nyförvärv inför den här säsongen. Han kom då från Höllviken där han visat sitt stora målsinne. Han värvades som målskytt och är också BoIS främsta målgörare.
– Säsongen har varit lite upp och ner för mig. Jag har haft otur med skador, kommit igen efter skada och blivit skadad på nytt. Det har varit frustrerande för mig. Men just nu känns det bra, även om jag ibland har lite ont i axeln. Så totalt sett är jag ganska nöjd.

Förutom att spela fotboll studerar Erik Pärsson på Campus i Helsingborg.
– Jag började läsa logistik men har nu ändrat inriktning till detaljhandel. Målet är att kanske jobba med inköp, säger Erik, som just nu har studieuppehåll och kan koncentrera sig på fotbollen. Den nya kursen börjar i månadsskiftet oktober – november.
Det blir en del pendlande på E 6:an. Studier i Helsingborg, fotboll i Landskrona och bostad i Malmö, där han bor med sambo och två hundar.
– Jag har alltid velat ha en hund och när jag nu fick en flickvän så fick jag också två hundar på köpet.
När det handlar om musik så har Erik Pärsson tidigare berättat om sin kanske lite udda favoritgrupp.
– Tjuvjakt heter bandet och det är en svensk hiphop-grupp, men det är lite svårt att få lagkamraterna att också gilla bandet.
Men Erik är inte ensam om att gilla Tjuvjakt. Debutsingeln ”Tandtråd” har för tillfället elva miljoner spelningar på Spotify.
Ett annat intresse är bilar.
– Inte så att jag mekar själv men jag tycker det är en tjusning med nya bilar, säger Erik som själv kör en Audi A 1.
På söndag är det alltså dags för Mjälbby på Landskrona IP och ett eller ett par mål av Erik Pärsson ser vi gärna.
– Ja, det skulle vara kul men viktigast är att vi vinner, säger Erik, som också passat till en del mål, till exempel låg han bakom alla målen mot Malmö FF, gjorde ett och passade till två.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Fakta Erik Pärsson
Född: 1994-04-07
Längd: 188 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Höllvikens GIF
Tidigare klubbar: Husie, Malmö FF, Lunds BK
Kom till BoIS: 2016