BoIS tog sista chansen att haka på i toppen efter 4-1 mot Mjällby. — Fantastiskt roligt att göra fyra mål, vi känner att vi är starka på hemmaplan, sa Agim Sopi efteråt.

Rasmus Alm gav BoIS ledningen efter bara fyra minuter. Ett snyggt direktskott nådde nätmaskorna och BoIS hade en tidig ledning att falla tillbaka på. Trodde man. För tio minuter senare kvitterade Mjällby, ett skott som såg ut att ta på en BoIS-försvarare. 1-1 stod sig halvleken ut, där Mjällby kom in i matchen ordentligt framåt halvtidsvilan.

— Vi visste att Mjällby skulle backa tillbaka och vänta på våra misstag, sedan slå långt och kontra. Vi var bra förberedda och gjorde 1-0, hade chans på 2-0, men vi åkte i stället på en kontring. Vi hade snackat om att ha en balanserad defensiv, stanna med fyra spelare, för vi visste att de skulle skicka bollar på sina snabba forwards, sa Agim om första halvlek.

Drygt fem minuter in i andra halvlek nickade Erik Pärsson in 2-1 på inlägg från Jonathan Levi, vilket gav BoIS viss arbetsro. Det blev sedan en ganska öppen match med slarv från båda lagen. Thierry Zahui sköt snyggt in 3-1 en kvart från slutet. Amr Kaddoura hann sedan med att avstyra ett farligt friläge, innan Erik Pärsson sköt in 4-1 i 87 minuten.

—Inför andra halvlek sa vi att vi skulle fortsätta vårt spel, vi märkte att Mjällby försökte dra ner på tempot, men vi ville försöka höja bolltempot i stället. Göra det jobbigt för Mjällby, med fler spelvändningar och längre pass. Det var skönt att få in tvåan och när sedan 3-1 kom kändes det avgjort, fortsatte Agim.

På mittfältet gjorde Igor Arsenijevic på nytt en bra match, denna gången med Thierry Zahui bredvid sig.

—Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, från första minuten. Det var en väldigt viktig match och vi visste att det skulle bli tufft. Men hela laget hade bra koncentration genom hela matchen, sa Igor efteråt.

Filip Pivkovski tvingades utgå skadad i första halvlek, inget besked kring skadad kunde ges efteråt. För BoIS återstår sju matcher, varav fyra på hemmaplan. Nästa match är mot Prespa Birlik måndag 26 september.

—Sju matcher kvar, varje match kommer att bli som en final. Vi måste spela så här även mot Prespa i nästa match, fortsatte Igor.

Prespa Birlik på bortaplan alltså. BoIS har seriens bästa hemmamålsnitt, med nästan 2.5 mål mer match. På bortaplan är motsvarande siffra 0.7.

— Det var fantastiskt roligt att göra fyra mål, vi känner att vi är starka här hemma. Synd att vi inte kan göra ett lika hårt jobb och vara lika aggressiva i pressen även på bortaplan. Vi ska ändra på det, fortsätta jobba, varje match blir en finalmatch. Vi ska vinna våra matcher och sen får vi se var vi hamnar i tabellen, avslutade Agim.

 

BoIS – Mjällby AIF 4-1 (1-1)

4 1-0 Rasmus Alm

14 1-1

51 2-1 Erik Pärsson

73 3-1 Thierry Zahui

87 4-1 Erik Pärsson

 

För mer matchinfo, se matchrapport under Spelprogram och resultat: http://landskronabois.se/match/landskrona-bois-mjallby-aif/

Text och foto: David Jönsson