I morgon kväll, onsdag, spelar BoIS DM-final för andra året i rad. I fjol blev det förlust mot Eskilsminne. I år spelas matchen på Klostergården Lund och motståndare är förstås Lunds BK. Med tanke på att BoIS jagar en andraplats i serien så har seriematcherna högsta prioritet. Därför kommer de som fått minst speltid att gå in i laget.

– Vi har en så pass bra trupp att vi ändå ska kunna vinna matchen. Här går spelare in som är sugna och beredda att visa vad de går för, säger Agim Sopi, som gärna vill ta hem en titel med sitt BoIS.
Det blir i princip en helt ny backlinje. Tre av dem som spelade i söndags vilar, nämligen Micke Dahlgren, Viktor Svensson och Oskar Sverrisson. Dessutom ersätts målvakten Amr Kaddoura av Ismael Diawara. Vilar gör också Alexander Tkacz och Filip Pivkovski samt Fredrik Gunnarsson. Alla är skadade.
– Tkacz satt visserligen på bänken i söndags men var inte riktigt kurant på grund av en mindre sträckning, så därför valde vi att inte sätta in honom i spel då. Nu vilar han helt, säger Agim Sopi.
I DM handlar det om en 16-mannatrupp och det är fria byten. Följande 16 ingår i truppen: Ismael Diawara, Amr Kaddoura, Alexander Zaim, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Hanson Boakai, Jonathan Levi, Saber Azizi, Admir Aganovic, Erik Pärsson, Rade Prica, Rasmus Alm.
Matchen börjar kl 19.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se