På måndag åker BoIS till Malmö för att möta Prespa Birlik. —Det kommer vara ett annat Prespa vi ser, men för vår del gäller att fortsätta med vårt, anfalla med mycket folk och hota, säger Agim Sopi.

 

BoIS har tre raka förluster på bortaplan och möter på måndagskvällen ett Prespa Birlik som har fyra raka hemmamatcher utan seger. Malmö-laget förlorade med 6-1 på hemmaplan mot Norrby i senaste omgången.

—Det kommer att vara ett helt annat Prespa vi kommer se. De har bytt tränare igen, vi vet inte riktigt hur de kommer att spela men vi vet att deras spelare är individuellt skickliga. Det gäller för oss att stänga de ytor vi vet de kommer att söka och bara fortsätta med vårt jobb. Att vi kommer med mycket folk, många löpningar och hela tiden hotar, säger Agim efter sista träningen innan match.

Agim Sopi som under veckan förlängde sitt kontrakt med Landskrona BoIS med två år.

—Det känns fantastiskt. Vi har haft ett snack ett tag och jag har vetat att de ville. Det känns bra med kontinuitet och fortsätta med det bygge vi börjat på. Det är en bra grupp att jobba med, vi har dessa sju matcherna kvar och ska så många poäng som möjligt, säger han och fortsätter:

—När jag tog över var det många nya spelare och ett nytt spelsystem. Vi hade kunnat göra det bättre, vi har gjort det okej stundtals men man vill alltid ha mer.

Sedan segern mot Mjällby förra helgen har BoIS även hunnit med att slå Lund i DM-finalen. Laget hade en träning på ett soldränkt IP på lördagsförmiddagen.

—Vi var lite sena ut, vi satt och gick igenom matchen mot Mjällby. Vi hade några misstag i defensiven, några kontringar vi släppte och vi ska inte upprepa samma fel. Sedan tittade vi även på vad vi gjorde bra, som vi kan göra ännu bättre, fortsätter Agim.

Filip Pivkovski och Alexander Tkacz tränade på egen hand och är inte med i matchtruppen. Följande trupp aviseras:

Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Viktor Svensson, Philip Ljung, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Dennis Olofsson, Saber Azizi, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Rasmus Alm, Hanson Boakai, Jonathan Levi, Rade Prica, Erik Pärsson.

Publikinformation inför matchen, se Prespa Birliks hemsida.

Matchen spelas på Malmö Stadion och startar 19:00.

 

Text och foto: David Jönsson