Det blev ett populärt gammalt BoIS-resultat när Landskrona BoIS mötte Prespa Birlik på Malmö Stadion. 6-2 slutade matchen efter 3-0 i paus. Egentligen var det inget snack om hur den här matchen skulle sluta. BoIS var överlägset. Jonathan Levi gjorde för första gången ett hat trick i BoIS-tröjan.

Dock började BoIS lite trevande. Den första kvarten hade man svårt för att föra spelet.
– Vi var lite avvaktande i början eftersom vi var osäkra på hur Prespa skulle spela med tanke på att de bytt tränare så många gånger. Men när vi väl kom igång så var det inget snack, Det var vår match och därför var jag lite besviken över att vi släppte in två mål på slutet och inte hjälpte Amr Kaddoura i målet att hålla nollan, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
– Men givetvis är jag glad över segern och speciellt över att grabbarna höll sig till matchplanen.

Agim Sopi hade gjort en liten förändring, som visade sig vara ett lyckodrag. Måns Ekvall och Igor Arsenijevic var innermittfältare med Thierry Zahui framför sig och Jonathan Levi spelade på kanten men med rätt att gå in i banan.
– Nu fick Levi bättre utrymme och kunde smyga in i banan och så blev det tre mål på skott utifrån. Det var också bestämt att Zahui och Levi skulle skifta ofta med varandra och det gjorde motståndarna lite vilsna.
Rasmus Alm, som spelade på vänsterkanten, var en mer renodlad yttermittfältare. Och en lyckosam sådan. Förutom att han själv gjorde ett mål passade han till två, en passning till Levi och en till Erik Pärsson. Passningen till Erik var ett fantastiskt bra inlägg som gav Erik öppet mål.
Vi har nämnt tre målskyttar som svarade för fem mål. Det sjätte målet gjordes av Rade Prica, som hade ersatt Erik Pärsson de sista sju minuterna. Det var Rades första seriemål i BoIS-tröjan. Han gjorde ju också ett mål i DM-finalen mot Lund.
Tremålsskytten Jonathan Levi var förstås strålande glad efter matchen. Det var hans första hattrick i BoIS.
– Det är härligt och jag har verkligen fått möjlighet att utvecklas i BoIS. Jag var ju bara U19-spelare i Eskilsminne för ett och ett halvt år sedan, säger han.

Som sagt var det en lite blek inledning av BoIS men så kom två mål i snabb följd. 1-0 i 26:e minuten genom Jonathan Levi och 2-0 två minuter senare genom Rasmus Alm som rullade bollen i mål när Prespa-målvakten var på ”utflykt”. Dock misstänkt offside men målet godkändes. I första halvlekens förlängningsminut kom så 3-0 och då var matchen i princip klar.
Tio minuter in på andra halvlek gjorde Erik Pärsson 4-0 och BoIS-spelarna slappnade av något och Prespa skapade en del chanser. Men så kom 5-0 genom Jonathan Levi i den 85:e minuten. Matchen var förstås vunnen men Prespa tilläts göra två mål. 5-1 kom på straff och två minuter senare blev det 5-2. Men BoIS avslutade målskyttet när Rade Prica i friläge kallt satte 6-2.
Mer statistik, se under spelprogram och resultat på BoIS hemsida.

Text och foto: Bert Lundqvist