Thierry Zahuis drömmål till 2-1 i 83 minuten såg ut att bli matchavgörande, men i 90 minuten fick Trollhättan in en kvittering och BoIS gick miste om två poäng. —Jättebesviken. Känns som att varje gång vi ska knappa in på topplagen, så har vi inte nerverna på plats, sa Agim Sopi efter 2-2 mot Trollhättan.

Första halvlek var verkligen ingen rolig historia. Det var stundtals slarvigt, ganska tempofattigt där Trollhättan var aggressiva och pressade BoIS. Det var ändå BoIS som gjorde matchens första mål. Rasmus Alm fick studsen med sig inne i straffområdet och fri med målvakten placerade han in 1-0.

17 minuter in på andra halvlek gjorde Trollhättan 1-1, sedan Andreas Schmidts frispark ändrat riktning av BoIS-muren. Tio minuter senare var Trollhättan en stolpträff från 1-2, men i den 82 minuten fick BoIS en frispark runt 30 meter från mål. Thierry Zahui klev fram och fick drömträff – rakt upp i krysset. Tyvärr fick det fina målet inte bli segermålet, för några sekunder före 90 spelade minuter fick Trollhättan en frispark på sin högerkant. Bollen hittade en omarkerad Josef Daoud som styrde in 2-2. BoIS var sedan aldrig riktigt nära ytterligare mål och matchen slutade alltså 2-2.

—Ser man till spelet gjorde vi inte någon bra match. Vi gjorde inte det vi sagt. Vi hotade inte tillräckligt. I första hade vi velat ha fler löpningar utan boll, för att tvinga deras mittbackar att jobba. Vi kom igenom en gång, och då blev det också mål. Vi sa i halvtid att vi också skulle försöka öka passningstemot och ha fler spelvändningar, sa Agim Sopi efteråt.

—De fick in 1-1 på en fast situation, vi gick upp till 4-4-2 och det kändes som att vi fick lite tryck, men de avgörande passningarna var inte tillräckligt bra. Efter 2-1 på frispark kändes det bra, då gick vi tillbaka lite och hade mer folk på mittfältet. Vi hade snackat mycket om fasta situaioner, att vi måste hålla våra gubbar. Han som gjorde deras 2-2 mål hade vi pratat om, att han var farlig på fasta situationer. Vi hade inte koll på honom, suckade Agim.

Av topplagen förlorade Öster igår, och BoIS hade en chans att ta sig närmre lagen i toppen. Efter dagens match kan det inte kännas som annat än två förlorade poäng.

—Det känns som att varje gång vi ska knappa in på Öster när de tappar poäng, så har vi inte nerverna på plats. Vi hade gjort många mål de senaste matcherna, det har sett bra ut på träningarna. Men man måste ha koncentrationen på plats i 90 minuter plus tillägg, konstaterade Agim Sopi besviket.

BoIS nästa match spelas om en vecka. Då möter man Tvååker på hemmaplan.

 

BoIS – Trollhättan 2-2 (1-0)

38 1-0 Rasmus Alm

62 1-1

83 2-1 Thierry Zahui

90 2-2

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216385

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se