Thierry Zahui kom till Landskrona BoIS inför den här säsongen. Han hade de senaste säsongerna spelat för några svenska klubbar i divisionerna under de två högsta, men dessförinnan hade han ett antal år som utlandsproffs. Målet i BoIS är tydligt.

— Jag är här för att vinna serien. Jag försöker hela tiden göra mitt allra bästa för att hjälpa laget, göra det starkare. Innan var vi mer som en grupp, nu är vi ett lag. Ett starkt lag och vi är inte rädda för att testa nya saker, säger han och utvecklar.
— Om du vill vara ett bra lag måste du försöka olika saker. Tyvärr har vi inte spelat lika bra borta som hemma, men det håller på att ändras. I matchen mot Lund tycker jag man började se skillnad, vi är på gång, alla spelare vill visa vad de kan, säger han.
Zahui, som spelade i inhemska ligan i Elfenbenskusten innan han blev proffs i USA och senare Grekland, är van vid press utifrån och han är på det klara med att man inte kan gå runt och prata om tålamod.
— Vi kan inte ha tålamod. För det måste man lägga ner tid och det har du inte i fotboll. Vi har för många kvalitetsspelare för att inte lyckas nu, kan vi behålla dem kan stora saker hända. Vi har ett starkt lag just nu, förklarar han.

Thierry har deltagit i samtliga matcher i serien i år, främst som en av två defensiva mittfältare. Ett par matcher fick han dock börja på bänken. Mot Mjällby kom hans första seriemål efter ett tungt skott med vänsterfoten, men han har visat att han kan avlossa projektiler även med högerfoten. Han har noterats för en assist och i DM-semifinalen mot IFK Hässleholm var han kapten för det unga BoIS-laget.

Thierry bor i Landskrona med fru och barn.
— När jag inte spelar fotboll umgås jag med familjen, tar hand om barnen. Jag är ute och springer en hel del, jag måste bli ännu starkare och vill hela tiden bli bättre, säger Thierry, som ännu inte utforskat Landskrona som stad.
— Jag tycker den är lite tråkig! (skratt). Men jag kanske inte känner till så många ställen, jag behöver nog lära mig mer om Landskrona, säger han med ett leende.

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Fakta:
19 Thierry Zahui
Född: 1987-10-22
Längd: 166 cm
Vikt: 59 kg
Moderklubb: Africa Sports
Tidigare klubbar: Westchester Flames, APO Levadiakos, Norrby, Assyriska, Prespa Birlik
Kom till BoIS: 2016