I morgon klockan 16 fortsätter jakten på en kvalplats. Trots tappade poäng mot Trollhättan så är ännu inget avgjort. Men då krävs det att BoIS vinner söndagens match mot Tvååker.

– Vi behöver hjälp om det ska gå vägen men först måste vi tänka på vår egen prestation. Gör v i inte vårt egna jobb, ja då spelar det ju ingen roll hur det går för de andra lagen, säger Billy Magnusson, som förstås liksom huvudtränaren Agim Sopi, inte är nöjd med insatsen senast mot Trollhättan.
– Nej, verkligen inte, vi hade för lågt passningstempo, det saknades löpvilja hos spelarna samt att vi gjorde misstag i markeringen vid Trollhättans kvitteringsmål.
Det krävs alltså en förbättring mot Tvååker i morgon, ett lag som ju besegrade BoIS på sin hemmaplan med 3-0. Det är revansch som gäller för BoIS.
– Ja och vi ska kunna vinna matchen om vi bara har tålamod och mer energi än senast. Vi måste dock se upp med Tvååkers kontringar. De är duktiga på att ställa om och har två duktiga djupledslöpande forwards, säger Billy, som har lett veckans träningar.
Agim Sopi är iväg med Makedoniens U21-lag. Tanken var att deras match skulle spelas i dag men har nu blivit flyttad för att alla inblandade i slutstriden i gruppen ska spela på samma dag. I stället åker då Agim hem till söndagens match för att sedan ge sig av igen.
BoIS har tre spelare på skadelistan, Filip Pivkovski, Alexander Tkacz och Rasmus Alm. Dessutom är Saber Aziz iväg med det afghanska landslaget.
– Vi hoppas dock att Pivkovski och Tkacz ska kunna vara tillbaka till nästa match. Däremot är det värre med Rasmus Alm, som har ådragit sig en bristning i knäsenan och riskerar att vara borta några veckor.
– Vi hoppas dock att det är en lindrigare bristning och att han kommer tillbaka tidigare. Annars är det ju i princip färdigspelat för säsongen för honom.
BoIS-truppen: Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Philip Andersson, Viktor Svensson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Fredrik Gunnarsson, Therry Zahui, Hanson Boakai, Jonathan Levi, Rade Prica, Admir Aganovic, Erik Pärsson.

Matchen börjar kl 16. Mycket välkomna till Landskrona IP!

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se