Dennis Olofsson, 20 år, gjorde sin debut i Landskrona BoIS i Superettan som 17-åring 2013 borta mot Degerfors. Han ansågs som mycket lovande och det renderade också i landskampsspel med P 18-landslaget. Dock har det stora genombrottet låtit vänta på sig.

– Även om jag inte varit ordinarie, så känns det som något är på gång. Jag har visserligen gjort inhopp som yttermittfältare men Agim, vår tränare, vill gärna se mig som ytterback främst på högerkanten. Och jag tror att det kan bli så i framtiden, säger Dennis, som ju har stor konkurrens idag av Mikael Dahlgren.
– Ja, men han är också min läromästare. Jag har lärt mig mycket av honom samt av vår tränare och känner att jag utvecklats som spelare det här året. Man vill alltid spela, men det viktigaste är att det går bra för laget. Mitt kontrakt går ut men jag hoppas att jag får fortsätta i BoIS.
Dennis kan i varje fall lägga till en titel på sitt cv.
– Ja, vi blev ju skånska mästare när vi vann DM-finalen mot Lunds BK och då var jag ju med och spelade.
När det gäller laget så tycker han att det stundtals varit bra men ojämnt.
– Det finns en stor kapacitet i laget och jag tycker inte, att vi skulle ha tappat så många poäng som vi gjort.
Dennis Olofsson gick i fjol ut gymnasiet på samhällsvetenskapliga programmet och läste bland annat beteendevetenskap. Men känner inte för att studera vidare just nu.
– Nej, inte för tillfället, men därmed inte sagt att jag i framtiden kan söka in på någon högskola. Nu vill jag först och främst ha ett jobb vid sidan om fotbollen.
Eftersom han går arbetslös blir det en hel del fritid.
– Det gäller ju att hitta på något men förmiddagarna är lite tråkiga. På eftermiddagarna kan jag träffa kompisar och så har vi ju träningen de flesta dagar. Annars blir det TV-spel och fotboll på TV, säger Dennis, som har Liverpool som favoritklubb ute i Europa.
– Det var min mamma och storebror som fick mig att hålla på Liverpool. Pappa håller på Leeds, så det var inget alternativ, säger Dennis och skrattar.
Dennis kom till BoIS som 12-åring från Häljarp och där bor han fortfarande kvar med föräldrarna
– Jag behöver ett jobb först innan jag kan flytta till egen lägenhet.
På söndag är det match mot Tvååker och det är tre poäng som gäller.
– Vi måste vinna och så kan jag ju hoppas på ett inhopp.

Text Bert Lundqvist
,

Fakta
16 Dennis Olofsson
Född: 1996-05-21
Längd: 175 cm
Vikt: 65 kg
Moderklubb: Häljarps IF
Tidigare klubbar:
Kom till BoIS: 2008