BoIS var tvungna att vinna mot Tvååker på söndagseftermiddagen. Det gjorde man också, där Rade Pricas två mål i första halvlek grundlade segern. —Jag hoppas vi kan fortsätta så här. Är vi lika diciplinerade som i dag kommer vi vinna resten av matcherna, sa Agim Sopi efter matchen.

 

BoIS ställde upp med en, om man ska se till sifferkombinationen, ny uppställning. Efter att ha fått sin tredje yttermittfältare på skadelistan i veckan tvingades BoIS och Agim Sopi tänka om. Resultatet blev en 4-4-2-uppställning med yttermittfältarna i ganska fria roller. Erik Pärsson och Rade Prica startade som anfallare och mycket handlade om Prica i denna match. Redan efter tre minuter hade han ett bra läge från nära håll, men Tvååkers målvakt Joakim Dahlberg gjorde en bra räddning. Stundtals var det lite slarvigt och Tvååker kunde slinka igenom och skapa några farliga avslut.

BoIS tog ledningen efter 30 minuter. Ett långt inlägg av Måns Ekvall på högerkanten hittade Erik Pärsson som nickade in till Rade Prica som slog till på volley. 1-0 till BoIS och knappt tio minuter senare var det dags igen. Erik Pärsson lurade motståndarbacken och sprang med bollen i stället för att ta emot. Han sprang fram längs vänsterkanten, fick till slut tre motståndare på sig när han hunnit ner till sidlinjen, men hittade med en hård pass in till Prica som bara satte bredsidan till. 2-0 i halvtid.

BoIS var bra i inledningen av andra halvlek och Rade Prica hade flera bra lägen att göra sitt och BoIS tredje mål, men målvakten stod i vägen. Tvååker var framme och hotade BoIS några gånger, framför allt efter fasta sitiationer. Två minuter från full tid gjorde Erik Pärsson 3-0, snyggt framspelat av Alexander Zaim, vilket också blev slutresultatet.

— Det var en omställning, jag hade nästan precis kommit in så jag hade mycket energi. Jag löpte fram, hade ett bra skottläge och de trodde nog att jag skulle skjuta, så jag tänkte att jag skulle göra det oväntade i stället och hittade Erik som satte pannan till, sa Alexander Zaim om 3-0-målet.

Han kom in med 10 minuter kvar, i ett läge där BoIS missat några bra lägen till 3-0 och där Tvååker tryckte på för reducering.

—Jag kom in och vi skulle gå ner till en fembackslinje, men ändå försöka jag gå lite framåt när det fanns läge för omställning, sa Zaim.

Även om det aldrig hann bli riktigt nervöst mot slutet, borde BoIS kanske punkterat matchen tidigare. Erik Pärsson och Rade Prica visade prov på bra samarbete.

—Rade har sett mer och mer vass ut på träningarna, och vi bestämde oss för att testa 4-4-2, något vi inte gjort tidigare. Samtidigt ville vi inte att Levi skulle bli fast ute på kanten, utan han skulle komma in i mitten i en fri roll, och komma in som han gjort när han spelat i mitten tidigare, sa Agim Sopi.

Förra matchen tappade BoIS poäng efter insläppt mål mot slutet. I dag hade man visserligen två mål till godo men det var ändå inte utan att man fick några tankar i bakhuvudet av vad som hände förra veckan.

— På slutet blev det lite nervigt, de började slå långbollar, vilket vi visste de skulle göra. De har två långa strikers som gjort svårt för många lag. Det var viktigt att vi var följsamma där bak. Vi gjorde det bra i dag, hoppas vi kan fortsätta så här. Vi har sagt att vi ska vara ett topplag, och vi är ett topplag. Norrby möter Öster nästa helg, gör vi vårt jobb som vi gjorde i dag, diciplinerat framåt och bakåt, så tror jag vi kan vinna resten av våra matcher.

BoIS har fyra matcher kvar, och Agim Sopi utesluter inte att man kör vidare på samma 4-4-2-inspirerade uppställning.

—Så länge det ser ut som i dag, så varför inte? Egentligen är det bara en lek med siffror, med Erik och Rade i mitten och vi samtidigt kommer runt med våra yttrar, så har vi ganska många anfallare, sa Agim. Han kommenterade de skadade spelarna såhär:

Pivkovski:

—Det är en fotskada. Vi trodde han skulle börja träna denna veckan, förhoppningsvis tränar han kommande vecka.

Alm:

—Knä. Rör sig om kanske två veckor.

Tkacz:

—Han börjar träna nästa vecka förhoppningsvis.

Kanske fortsätter man alltså med samma uppställning i matchen mot Höllviken nästa helg, kanske kommer Alexander Zaim in när matchen behöver stängas.

—Hittills den här säsongen har jag inte spelat så mycket jag velat, men det är bara att kämpa på. Samtidigt har ju laget också spelat bra. Det kan ibland vara små marginaler som avgör. Nu måste vi vinna alla matcher, men det gäller att ta en i taget. Öster och Norrby möts nästa helg, men vi måste själva göra jobbet.

Nästa match är alltså mot Höllviken på lördag, avspark 15:00.

Matchfakta:

BoIS – Tvååker 3-0 (2-0)

30 1-0 Rade Prica (Pärsson)

39 2-0 Rade Prica (Pärsson)

88 3-0 Erik Pärsson (Zaim)

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216391

 

Text: David Jönsson

Foto: Ulf Bjarke (foto261.se)