BoIS gjorde sitt jobb och vann i Höllviken, segersiffrorna skrevs till 5-0. —Vi gjorde som vi sagt innan matchen och det är alltid bra med lite mål, sa Agim Sopi efteråt.

Kraftig sidovind och en svårspelad plan gjorde att det inte bjöds på något skönspel, men det såg ut som BoIS drog mest nytta av de svåra väderförhållanden som rådde. Man pressade Höllviken, var aggressiva, vann tillbaka boll och använde sidovinden till sin fördel med fina spelvändningar. BoIS ställde upp med samma uppställning som senast, där alltså Rade Prica och Erik Pärsson spelade på topp, medan Jonathan Levi och Thierry Zahui växlade positioner.

Zahui gjorde 1-0 till BoIS efter en halvtimme, och det var märkligt mål. Zahui, runt 35 meter från målet ute på vänsterkanten, slog till med en blandning av inlägg och skott som med vindens hjälp gick in precis under ribban. Fem minuter senare gjorde Jonathan Levi 2-0 och BoIS hade två stolpträffar och bud på ytterligare mål innan halvtid.

Utdelningen skulle i stället komma i början på andra halvlek, då Viktor Svensson först nickade in 3-0 i 49 minuten, och där Erik Pärsson sköt in 4-0 bara minuten senare.

Höllviken hade sedan en bra period i mitten på andra halvlek där man hade en stolpträff och några skott som tvingade Amr Kaddoura till bra räddningar. Sex minuter från full tid sköt Erik Pärsson in sitt andra mål och satte slutsiffrorna till 5-0. Efteråt jublade spelarna med de tillresta supportrarna.

—Killarna gjorde som vi snackat om innan matchen. Vi hade tålamod, planen gick inte att spela på men vi hanterade det bra. Vi hade fina spelvändningar och det kunde varit större siffror i halvtid.

De fem målen gör att BoIS nu har 16 mål på sina 4 senaste matcher.

—Det är alltid bra med många mål och förbättra målskillnaden. Nu är vi igång så det är bara att fortsätta och göra vårt jobb. Det kommer att vara lag underifrån som behöver poäng, sa Agim och syftade på att Öster eller Norrby behöver tappa poäng för att BoIS ska nå kval.

BoIS nästa match är på hemmaplan mot Oddevold nästa söndag.

 

Höllviken – BoIS

28 0-1 Thierry Zahui

34 0-2 Jonathan Levi

48 0-3 Viktor Svensson

49 0-4 Erik Persson

83 0-5 Erik Pärsson

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216394

 

Text och foto: David Jönsson