BoIS skapade mängder av chanser men matchen var mållös efter 75 minuter. Då kom tre mål inom åtta minuter och en välbehövlig seger för BoIS. —Jag är jättenöjd, nu återstår två finalmatcher, sa Agim Sopi efter 3-0-vinsten mot Oddevold.

Det skulle visa sig bli en öppen match, för det mesta öppet i Oddevolds försvar. Visserligen räddade Philip Andersson en boll nära mållinjen efter bara några minuter, men efter det skapade BoIS mängder av målchanser. Alexander Tkacz, tillbaka efter skada, sköt över i bra läge, sedan hade både Erik Pärsson och Rade Prica hade bra möjligheter.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig och bjöd på en del omställningar åt båda håll. I 67 minuten sköt Oddevold i ribban sedan ett inspel hittat en fri spelare på bortre. BoIS fortsatte att trycka på för mål och utdelningen kom efter 75 minuter. Rade Prica sköt en hård frispark som målvakten inte orkade hålla. Fyra minuter senare gjorde Erik Pärsson 2-0 sedan han tagit sig runt Oddevolds försvarare. Inhoppande Filip Pivkovski, även han tillbaka efter skada, slängde sig fram på en frisparksretur och fick in 3-0 som också blev slutresultatet.

—Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Vi mötte ett fysiskt lag som vi visste skulle låta oss ha boll, för att sedan kontra på oss. Som de gjorde i Uddevalla. Vi visste också att de var starka på sina fasta situationer, hörnor och inkast, men vi redde ut det, sa Agim Sopi efteråt.

BoIS spelade alltså sig fram till flera bra lägen, men skärpan fanns inte riktigt där och Oddevold hade något läge att ta ledningen.

—Det som glädjer mig också är att vi verkligen kom igång efter att vi inte riktigt var med första 15. Sedan hittade vi varandra med vertikala passningen, mellan deras lagdelar, hotade och skapade chanser. I paus sa vi att vi skulle fortsätta, att utdelningen skulle komma efterhand.

Om skärpan inte fanns där första 75, gjorde man helt plötsligt mål på allt. Tre mål kom inom åtta minuter och man slapp nervösa slutminuter.

—Samtidigt som vi skulle fortsätta trycka framåt, var vi tvungna att vara försiktiga. Skapar man så mycket som vi gör kan det hända att man släpper till något där bak. Vi sa att vi skulle ha fokus på allt vi gör och inte ge bort onödiga fasta situationer. Till slut kom ett fantastiskt mål av Prica, och vi var sedan hungriga på returerna, sa Agim och syftade på Filip Pivkovskis 3-0-mål.

Segern gör att BoIS just nu är en poäng bakom Norrby som ligger tvåa. De spelar på måndagskvällen mot Trollhättan, sedan återstår två omgångar.

—Jag är jättenöjd. Nu återstår två finalmatcher, så länge vi vinner våra tror jag säkert att vi förhoppningsvis kan komma minst tvåa, avslutade Agim.

Nästa match är på lördag mot Qviding i Göteborg.

 

BoIS – Oddevold 3-0 (0-0)

76 1-0 Rade Prica

80 2-0 Erik Pärsson (Thierry Zahui)

84 3-0 Filip Pivkovski

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216405

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke (foto261.se)