Philip Andersson kom till BoIS som 15-åring från Teckomatorp. Det var 2007 och året därpå gjorde han debut i A-laget i Superettan som 16-åring. Han har sedan dess varit trogen BoIS. Visserligen spelade han en säsong i Kristianstads FF men då som utlånad.

– Jag trivs mycket bra i BoIS och varje gång jag har skrivit nytt kontrakt har jag känt bra vibbar från såväl tränare som ledning. I år har det känts extra bra, inte minst som försvarsspelare. Vi är trygga i vårt spel och får också mycket hjälp av målvakt, mittfält och forwards. Att vi fått in en sådan trygghet vill jag till stor del tillskriva vår tränare Agim Sopi samt att vi nästan haft samma backlinje hela året, säger Philip.

Genom åren har förstås Philip fått en del förfrågningar och anbud från andra klubbar.
– Jo, det har jag men varje gång har kontrakten från BoIS vägt över.
Årets säsong är också lite annorlunda för Philip. Förutom att spela fotboll så studerar han på Campus i Helsingborg samt har två jobb.
– Jag studerar Service Management på högskolan i Helsingborg, det är en väldig allsidig utbildning som man har nytta av inom många olika yrkesgrupper.
Och de där två jobben. Jo, han rycker in på ICA i Landskrona när de kallar. Det andra jobbet är att tillsammans med en kompis vara ansvarig för grönområdena i Teckomatorp.
– Jag har förstås inga direkta fritidsproblem, säger Philip som bor i Landskrona tillsammans med sin sambo.
– Det kan bli en del TV och då brukar vi titta på serier. Den senaste jag sett är Netflix-serien Marcos om knarkkartellerna i Colombia, en mycket spännande serie. Sedan försöker jag också gå någon runda på golfbanan.
Efter Östers seger över Norrby minskade BoIS chanser att ta åtminstone en kvalplats. Men chansen finns fortfarande och på söndag handlar det om match mot Oddevold.
– Vi måste gå in och göra en bra match. Det är bara tre poäng som gäller. Och vi har faktiskt möjlighet att vinna serien nu när Norrby förlorade. Men då ska ju allt gå vår väg, säger Philip.
Som ung var Philip given i pojklandslagen. Sedan blev det också två matcher med U 21-landslaget.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se