Det är ett BoIS i bra form som åker upp till Göteborg i morgon, för match mot Qviding. —Det gäller att släppa på bromsen och våga spela, säger Agim Sopi inför den viktiga matchen.

Sedan förlusten mot Norrby 11 september talades det om åtta återstående finalmatcher för BoIS. Sex av dessa är avklarade, fem har slutat med seger och en har blivit oavgjord. Det blev bland annat vinst med 3-0 mot Oddevold senast, där Alexander Tkacz och Filip Pivkovski var tillbaka efter skadeproblem. Jonathan Levi, som missade den matchen efter ha varit sjuk, var med och tränade på torsdagen och är med i matchtruppen till lördagens match. Det blir i stort sett samma trupp som senast, ett litet frågetecken kring Fredrik Gunnarssons medverkan gör att Agim Sopi har tagit ut följande 19 spelare:

Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Fredrik Gunnarsson, Thierry Zahui, Filip Pivkovski, Jonathan Levi, Alexander Tkacz, Hanson Boakai, Erik Pärsson, Rade Prica.

Så här säger Agim Sopi om träningsveckan:

—Vi har tittat lite på hur Qviding spelat, sett vilka ytor de ger motståndarna. De har skickliga spelare och för oss gäller det att fortsätta som vi gjort innan. Vi har två finalmatcher kvar som vi måste vinna om vi ska vara med där uppe.

Där uppe, det vill säga i tabelltoppen, fanns en dörr på glänt som öppnades ytterligare en liten bit efter att Norrby tappade poäng i senaste omgången. Forfarande måste BoIS dock förlita sig på att lagen ovanför ska tappa poäng.

—Vi måste ha fokus på vårt. Vi vet hur det ser ut där uppe, men vi kan bara göra vårt jobb och sen kan vi inte påverka mer, fortsätter Agim.

BoIS vann alltså senaste matchen hemma Oddevold med 3-0, men det var först sista kvarten som målen kom. De två matcherna dessförinnan ledde BoIS med 2-0 i halvtid.

—Jag vill att vi vågar släppa på bromsen. Vi har en stark offensiv, men det gäller att kunna balansera det defensivt och se upp med deras omställningar, säger Agim.

Matchen mellan BoIS och Qviding i Landskrona i våras slutade med 2-0-seger för BoIS. Qviding har förlorat sina två senaste hemmamatcher, men har annars varit starka på hemma på Valhalla IP där man tagit 20 av sina totalt 27 poäng.

Matchen startar 15:00 och spelas på Valhalla IP (konstgräs).

Text: David Jönsson

Foto: Ulf Bjarke, foto261.se