Det har gått fem dagar sedan förlusten mot Qviding uppe i Göteborg, och BoIS lagkapten Mikael Dahlgren som nyss avslutat säsongens ”sista” träning, har haft tid att reflektera.

—Ja, både över helgens match och över säsongen i stort. När vi drar igång igen i januari-februari kommer man kanske känna att vi gjort en OK säsong, men just nu är man bara grymt besviken. Både över prestationen i lördags, men också säsongen överlag. Att vi inte är närmre topp 2, det är just nu en stor besvikelse att vi inte kunnat prestera bättre. Om några månader är man som sagt kanske mer nöjd, vi har ju haft en ny tränare och många nya spelare, säger han.

Även om målet var att hamna på någon av de två översta platserna, kan man i alla fall konstatera att BoIS tagit fler poäng än säsongen innan. Bortsett från fjolårssäsongen har detta inte hänt sedan 2010.

—Vi har tagit jättestora kliv. Redan i januari började vi jobbet och jag vet ju vilken potential vi har som lag. Att vi inte fått ut det bättre i de 25 matcherna vi spelat är lite synd. Det har varit djupa dalar och det är det som kostat oss förstaplatsen.

Av säsongen återstår dock en match, och givetvis vill BoIS avsluta på bästa sätt.

—Det är ju sista matchen och vi får gå ut och se det som en start på den nya säsongen. Vi vill avsluta snyggt, det är ju Öster som vunnit serien och de vi vill försöka slå och visa att vi är ett bra lag inför nästa år. Det är en match, och vi måste älska att spela matcher, det är det vi tränar för, avslutar han.

 

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se