Det blev ingen seriefinal i sista omgången, men BoIS vill avsluta snyggt. —Det finns några killar som väntat på sin chans, vi vill gå ut och göra en bra match, säger Agim Sopi efter sista träningen innan serieavslutningen mot Öster på lördag.

Det som i början av säsongen var tänkt som en riktig finalmatch, slutomgången hemma på IP mot Öster, blir nu i stället ett möte mellan två lag som redan har sina placeringar säkrade. BoIS som trea, Öster som seriesegrare. Den tunga förlusten förra lördagen, samtidigt som Norrby vann, gjorde att BoIS inför sista omgången är utom räckhåll från de två översta platserna.

—Det är jävligt surt att vi inte är med hela vägen. Men detta är sista matchen, vi ska försöka göra det bästa av det och gå ut och göra en bra match, säger Agim. Med skador och avstängningar, planerar Agim att ge spelare som inte spelat så mycket under säsongen, en chans att visa upp sig.

—Tanken är att några av de som suttit mestadels på bänken under året ska få en chans att visa upp sig. De har väntat på denna chansen och vi kommer köra vårt spel. Vi vill vinna matchen för vår publik så vi kommer köra för fullt. Jag tror på dessa killarna, så det ska bli kul att se dem i en tävlingsmatch. De får visa vad de går för, fortsätter han och syftar bland annat på Dennis Olofsson, Philip Ljung, Fredrik Gunnarsson och Saber Azizi.

Under veckan har laget haft tid att reflektera senaste matchen, men också säsongen i stort.

—Det är bara att gå ut och göra en bra match på lördag och sedan blicka framåt. Vi vill försöka behålla den största delen av stommen vi har, kan vi bygga vidare på detta vi haft under året, tror jag vi kan bli farliga nästa år. Vissa saker har vi gjort mindre bra, men vi får analysera hela säsongen. Vi vet ungefär vad vi fallerat på, vi har snackat igenom i gruppen och spelarna är själva medvetna. Förhoppningsvis sker inte samma sak nästa år, summerar BoIS tränare.

Måns Ekvall och Erik Pärsson är avstängda. Därtill är Rade Prica skadad och utanför truppen är Admir Aganovic. Det gör att Agim Sopi aviserar följande trupp:

Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Viktor Svensson, Mikael Dahlgren, Oskar Sverrisson, Philip Andersson, Dennis Olofsson, Philip Ljung, Fredrik Gunnarsson, Saber Azizi, Rasmus Alm, Igor Arsenijevic, Thierry Zahui, Jonathan Levi, Alexander Zaim, Alexander Tkacz, Filip Pivkovski, Hanson Tamba Boakai.

Matchen spelas på lördag 14:00, och är alltså sista seriematchen för säsongen.

Text: David Jönsson, foto: Ulf Bjarke, foto261.se