Fotboll och studier upptar den största delen av Viktor Svenssons liv. Så mycket mer hinner han inte med eftersom han läser fjärde året av fem på Lunds Tekniska Högskola, där han pluggar till civilingenjör på linjen Industriell ekonomi.

– I fjol missade jag en hel del föreläsningar men i år tränar vi senare och då kan jag vara mer närvarande. Om jag missar något så kan jag ta hjälp av Internet eftersom man hittar många anteckningar på nätet. Mitt mål är att vara klar med studierna 2018, säger Viktor Svensson.

Viktor Svensson, 26 år kom till BoIS i fjol efter två säsonger i Lunds BK, men har tidigare spelat tre säsonger i Allsvenskan med Trelleborgs FF och en i Superettan.
Viktor spelade mittback i Lund men var oftast innermittfältare i Trelleborg. I BoIS har han varit en pålitlig mittback och är en av anledningarna till att BoIS har hållit nollan i 12 matcher.
– Ja, det har gått bra både för mig och för laget. Vi har varit väldigt samspelta tack vare att vi nästan hela säsongen hat samma fyrbackslinje. Synd bara att det inte räckte för att ta minst en kvalplats. Nu får vi komma igen nästa år, säger Viktor, som har ett utgående kontrakt men är givetvis en spelare som BoIS vill skriva nytt kontrakt med.

Under varje hemmamatch och även en hel del bortamatcher har Viktor stöd på läktaren av sina föräldrar som har följt honom sedan knatteåldern i Öja FF.
– Ja, de har alltid varit ett stöd för mig och det är kul att de nu kommer på matcherna i Landskrona och även på en hel del bortamatcher. Då får jag ju också en möjlighet att träffa de för en kort pratstund.

Några andra fritidsintressen bredvid studierna finns det inte tid för.
– Jag ser en del fotboll på TV och har Liverpool som favoritlag. Något annat än Aktuellt blir det inte framför TV-apparaten.

Text: Bert Lundqvist, foto: Ulf Bjarke, foto261.se

Fakta Viktor Svensson
Position: Back
Född: 1990-03-06
Längd: 193 cm
Vikt: 77 kg
Moderklubb: Öja FF
Övriga klubbar: Trelleborgs FF, Lunds BK
Kom till BoIS : 2015