Bortalaget Öster var snäppet vassare och vann på IP med 3-1, detta efter 2-0-ledning i halvtid.—Spelmässigt gjorde vi en bra match, jag fick riktigt bra svar från de unga killarna som fick speltid i dag, sa Agim Sopi efteråt.

Regnet föll över Landskrona IP och över den redan mjuka gräsmattan. Ismael Diawara svarade för några bra räddningar tidigt i matchen, innan Öster tog ledningen efter 31 minuter. Nick efter hörna, vilket också var sättet Öster andra mål tillkom på. Detta strax innan halvtid.

Filip Pivkovski reducerade tio minuter från slutet. Ett inlägg av Jonathan Levi hittade Pivkovski som tog emot och placerade in bollen. Direkt efter gjorde Öster 3-1, vilket också blev slutresultatet.

—Jag får börja med att gratulera Öster till seriesegern. Sett till matchen tycker jag på det stora hela att vi gör en bra insats. Jag ville se mer av de unga killarna som inte fått så mycket speltid, ha lite svar till nästa år. Och jag fick verkligen bra svar, det finns potential i dessa killarna. Synd att Dennis blev skadad tidigt, han hade också kommit in bra i matchen, sa Agim efteråt.

Bortalagets tränare Thomas Askebrand berömde BoIS.

—Det är ert år nästa år, det är jag övertygad om. Det verkar som om Landskrona har ungefär samma cirkel som vi hade, där vi kom trea första året. Nästa år tror jag  ni tar det, så jag vill lyckönska er, sa han.

Agim lade efteråt inte så mycket fokus på matchen i sig, utan valde att blicka framåt.

—Vi räckte inte hela vägen i år, men nästa säsong finns det inga ursäkter. Då ska vi bara upp. Detta året har vi haft 12 nya spelare, ny tränare och ny filosofi. Det tar sin lilla tid. Vi får lära av misstagen och göra det bättre nästa år, sa han och fortsatte:

—Ännu en gång stort tack till alla supportrar som stöttas både på hemmaplan och bortaplan. Denna staden andas fotboll och vi ska göra allt för att ta oss upp till eliten nästa år. Det kommer bli vårt år nästa år, sa han.

För BoIS del väntar ett två veckor långt uppehåll. 21 november drar träningen igång, då med några provspelare.

—Nu ska vi jobba för att behålla de killarna vi har, det är många som inte har avtal över nästa år. Först och främst måste vi se vad vi har, efter den 21 november vet vi ungefär vad vi behöver, avslutade han.

Träningen pågår sedan fram till 15 december.

 

BoIS – Öster 1-3 (0-2)

31 0-1

42 0-2

82 1-2 Filip Pivkovski (Jonathan Levi)

83 1-3

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3216419

 

Text och foto: David Jönsson