Ett nyförvärv och en nyckelspelare med nytt kontrakt har BoIS presenterat tidigare i dag. Nu i eftermiddag har ytterligare kontraktsförlängningar gjorts med fem spelare.
Dennis Olofsson och Thierry Zahui har skrivit på för två år, målvakten Amr Kaddoura, Alexander Tkacz och Rasmus Alm har skrivit på ett ettårskontrakt med ett optionsår. Klar sedan tidigare är Filip Pivkovski som har ett tvåårskontrakt med BoIS.

Samtidigt står det också klart att Mikael Dahlgren inte får förnyat kontrakt.
– Motiveringen är att jag vill satsa på Dennis Olofsson, som är en ung lovande spelare och ge honom chansen. Därför fick jag tyvärr meddela Micke att han inte ingår i nästa års trupp. Jag kan också tillägga att jag inte gett något löfte om fortsättning till vare sig Micke eller någon annan spelare. Jag har sagt att jag vill ha 90 procent av truppen kvar. Sedan får vi se vart det hamnar, men det ser positivt ut just nu, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
Även målvakten Ismael Diawara försviner från truppen liksom Admir Aganovic och Rade Prica.

– Det känns bra att vi har nått så här långt. Vår målsättning har hela tiden varit att behålla stommen från årets framgångsrika lag. Nu för vi förhandlingar med ytterligare spelare och i en del fall har vi kommit ganska långt. Vi räknar med att under nästa vecka kunna presentera fler förlängningar, säger ordföranden Gabriel Munck.

Text: Bert Lundqvist, foto Ulf Bjarke, foto261.se