Philip Ljung, 19 år och fostrad i BoIS, kommer nästa år också att ingå i A-truppen. Hans kontrakt är på ett år med ett optionsår. I år har han för det mesta spelat i U 19 men har varit med i A-lagets trupp för det mesta. Det blev en del inhopp samt spel från start i DM-matcherna innan han gjorde sin första seriematch från start mot Öster i sista omgången.

– Det känns mycket bra att jag kan fortsätta och helt inrikta mig på A-laget. Jag känner mig mogen den uppgiften nu efter att i två år ha tränat med A-truppen, säger Philip och tillägger:
– Jag trivs mycket bra i klubben och med Agim som tränare och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer under nästa år.
Philip spelar helst mittback, men är inte främmande för att spela ytterback.
– Jag började som ytterback men de senaste åren har jag varit i mitten, säger Philip Ljung, som förstås också har en läromästare i familjen, pappa Roger, en av 94-hjältarna i svenska VM-laget.
I somras gick Philip ut gymnasiet och bredvid fotbollen jobbar Philip med ekonomi och administration på Akeas ekonomiavdelning i Malmö.

Text och foto: Bert Lundqvist