Måns Ekvall skrev i dag nytt kontrakt med Landskrona BoIS och det är på ett plus ett år. De tidigare muntliga överenskommelserna med Philip Andersson och Amr Kaddoura följdes i dag upp med signaturerna på papper. Däremot står det nu klart att Erik Pärsson lämnar BoIS. Han har fått ett anbud från annan klubb högre upp som han kommer att tacka ja till. Även Fredrik Gunnarson valde att försöka utvecklas i en annan klubb för att kanske komma tillbaka till BoIS så småningom.

– Vi kommer att få ett intressant lag nästa år det känns mycket bra att fortsätta i BoIS. Förhoppningsvis kan vi vinna serien och gå upp i Superettan, säger Philip Andersson.
Måns Ekvall känner att han har utvecklats under den här säsongen och hoppas på en fortsättning på denna kurva.
– Det ska bli ett mycket spännande år och jag hoppas jag kan vara en av dem som går i spetsen för laget. Mitt självförtroende har blivit mycket bättre, säger Måns.

Målvakten Amr Kaddoura gjorde också en bra säsong.
– När jag väl fick chansen så tog jag den. Det kommer att bli konkurrens i år också, vem det nu än blir som kommer in som målvakt. Men jag är beredd och hoppas kunna bli ännu bättre.

Fredrik Gunnarsson hade vissa planer på att fortsätta i BoIS men tvekade nu när både Måns Ekvall och Igor Arsenijevic skrivit på.
– Risken är att jag inte får så mycket speltid. Det här året är jag ju inte heller U 19-spelare, säger Fredrik, som är en stor talang, men behöver förstås matcher.
– Bland annat kommer BoIS att hjälpa mig med att hitta en bra klubb där jag kan utvecklas och förhoppningsvis ska jag kunna komma tillbaka till BoIS.

Erik Pärsson valde alltså att sikta högre upp.
– Jag har trivts mycket bra i BoIS och hade gärna stannat kvar men när jag fick det här anbudet nyligen så ville jag tacka ja till detta, säger Erik.

BoIS-ordföranden Gabriel Munck är nöjd med lagbygget.
– Det går enligt planerna. Vi visste det fanns stor risk att tappa både Levi och Erik i och med att vi inte gick upp i Superettan. Nu har vi fått in Karam Sadat men det behövs ytterligare en forward som ersättare för Erik. Kvar att göra klart med är Oskar Sverrisson och Viktor Svensson och där har vi stora förhoppningar om ett positivt besked, kanske redan till torsdag.
– Samtidigt vill jag passa på och tacka Erik Pärsson och Fredrik Gunnarsson för deras insatser i BoIS.

Efterhand i kväll och i morgon förmiddag kommer vi att lägga ut BoIS-TV-intervjuer med Philip, Amr och Måns.

Läget i truppen just nu.

Följande spelare lämnar BoIS:
Mikael Dahlgren
Jonathan Levi
Alexander Zaim
Ismael Diawara
Hanson Boakai
Rade Prica
Admir Aganovic
Erik Pärsson
Fredrik Gunnarsson
.
Klara spelare för 2017 är följande:
Amr Kaddoura
Philip Andersson
Igor Arsenijevic
Dennis Olofsson
Philip Ljung
Filip Pivkovski
Rasmus Alm
Alexander Tkacz
Thierry Zahui
Saber Azizi
Edafe Egbedi (ny från Prespa Birlik)
Karim Sadat (ny från Prespa Birlik)
Måns Ekvall

Text och foto: Bert Lundqvist