Efter närmare tre år är Åke Jönssons tredje bok om Landskrona BoIS färdig. Den första, Ett fotbollslags historia, kom 1975. 1990 kom ’del 2’ och den tredje boken kommer alltså senare under 2016. Men den kommer inte ha titeln ’del 3’.

—Titeln kommer vara Ett fotbollslags historia, kort och gott. Boken ligger på 548 sidor, i coffee table-format. Den består av 39 kapitel, mer än 400 bilder, 2300 matchresultat, bortåt 100 serietabeller och mycket annan statistik, säger Åke.

Det blir en heltäckande bok kring BoIS historia, där Åke beskriver problem med ekonomin som en röd tråd genom hela bollsällskapets historia. Boken tar avstamp redan 1892, 23 år innan bollsällskapets bildande, och följer sedan kronologiskt fram till och med jubileumsåret 2015.

—Den trycks just nu i Göteborg med beräknad leverans till Landskrona 12 december. Den kommer säljas på BoIS kansli och bokhandeln i stan. Det kommer bli en BoIS-bibel, försäkrar Åke.

Mer information kommer!