BoIS fick 1-1 på bortaplan mot seriekonkurrenten Kristianstad FC, men enligt Agim Sopi borde BoIS gjort fler mål. —Vi skapade så pass mycket att vi borde vunnit, men det var en bra prestation överlag, säger han.

 

BoIS ställde upp enligt förut aviserad startelva, vilket innebar en ändring från förra matchen mot Lödde. Adi Nalic gick in från start. Elvan såg alltså ut enligt följande:

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson – Viktor Svensson – Philip Andersson – Alexander Tkacz

Måns Ekvall – Igor Arsenijevic

Edafe Egbedi – Adi Nalic  – Rasmus Alm

Karim Sadat

 

Kristianstad tog ledningen tio minuter innan paus genom Emil Åberg. BoIS kvitterade i andra halvlek, tio minuter innan slutsignalen. Målskytt var Alexander Tkacz och det var ett mål som enligt Agim Sopi borde kommit långt tidigare.

—Jag tycker att vi skapade så pass mycket att vi borde vunnit. Vi hade stort bollinnehav, kanske inte de där hundraprocentiga chanserna, men vi skapade och vi borde gjort mål i första halvlek. De var väl över på vår planhalva tre gånger under första halvlek, och gjorde ett mål, säger han och fortsätter:

—Det är jätteviktigt för vår del att vi har en balanserad defensiv, för det är så här det kommer se ut, precis som det gjorde förra säsongen. Och Ivo hade inte särskilt mycket att göra i dag, han stod nog mest och frös…

Kring Adi Nalic i rollen som offensiv mittfältare sa Agim såhär:

—Han funkade bra. Jobbade i stora ytor, stundtals lite ivrig, han vill mycket och han ska bara ha lite mer kyla. Där finns yta att hålla i bollen och göra konstruktiva saker. Men det är inget fel på arbetskapaciteten, säger Agim.

 

Nästa helg är det dags för första tävlingsmatchen. Då kommer Superettan-laget Gefle IF till Landskrona för match i Svenska Cupen. Det blir BoIS tredje match för året.

—Vi gjorde en bra prestation överlag i dag, det finns många positiva saker vi ska ta med oss. Det är bara att hoppas att målproduktionen kommer igång mot Gävle. När det gäller elvan så kommer nog backlinjen se ut som den gjorde i dag. Sedan resten av laget, vi får se om vi ändrar något. Vi har en hel vecka på oss och vi får också titta på dagsformen, avslutar Agim.

 

BoIS gjorde under matchen tre byten. I 60 minuten byttes Thierry Zahui och Daniel Ask in i stället för Måns Ekvall respektive Rasmus Alm. Fem minuter innan slutsignalen gick Rasmus Persson in i stället för Adi Nalic.

 

Kristianstad FC – BoIS 1-1 (1-0)

35 1-0

80 1-1 Alexander Tkacz

 

Text och foto: David Jönsson