Nu är det klart att Landskrona BoIS kommer att spela i Superettans U21-serie den här säsongen. BoIS fick ett erbjudande efter ett återbud och har nu efter en längre betänketid sagt ja.

BoIS kommer att spela i U21-serien Superettan södra. Där finns totalt åtta lag. Sex kommer från Superettan medan BoIS och Utsikten är div 1-lag. De sex från Superettan är Trelleborgs FF, Falkenbergs FF, GAIS, Värnamo, Örgryte, Varberg.
– Det här är bra för klubben, dels får våra egna spelare, som inte spelar så mycket med A-laget, mer matchträning, dels kan vi använda våra U19-spelare och har dessutom möjlighet att fylla ut och testa spelare från andra klubbar. Det blir då närmast ett samarbete med Jonas Therns akademi Calcio och IFK Osby, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

Seriepremiär är det redan den 20 mars, då BoIS möter Trelleborgs FF. Första hemmamatchen blir en vecka senare mot Varberg. Seriespelet med möten hemma och borta spelas fram till augusti. Därefter blir det slutspel antingen i A- eller i B-gruppen.

Text och foto: Bert Lundqvist