Även om Kalmar FF för tillfället huserar ett par divisioner över Landskrona BoIS i det nationella seriesystemet ser KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam stora likheter mellan klubbarna.

– Både Kalmar FF och BoIS jobbar med helt andra budgetar än de stora klubbarna. Jag tror vi har en budget som placerar oss på 12:e plats i allsvenskan, säger Thomas Andersson Borstam. Den är förstås större än BoIS men i sammanhanget inte så anmärkningsvärd.
Han påpekar också de båda lagens särställning i respektive städer.
– Både KFF och BoIS är folkets klubbar. Stöttningen från supporters är stor. I fjol blev det som det alltid blir när det går lite knaggligt kritik från supporterleden. Men det är ”hatkärlek” och när vi gjorde vår uppryckning under hösten var motgångarna glömda, säger han.
– Det är roligt att möta lag som BoIS. Klubbar som har en gedigen fotbollskultur och som insett att man måste arbeta hårt med små medel för att nå resultat.

På söndag gästar Kalmar FF Landskrona för match i Svenska cupen. För Thomas Andersson Borstam och hans KFF handlar det om en viktig match.
– Vi har en modern tradition av att vara ett bra cuplag. Finalseger 2007, finalister 2011 och i semifinal i fjol. Mot Trelleborg dominerade vi stort och borde väl gjort fyra-fem mål, tycker Thomas Andersson Borstam.
– Men det fanns en ”rumpa”, ett knä, ett ben eller något annat i vägen varje gång vi skulle trycka dit bollen, skrattar han.
– Det är kul att se hur bra BoIS går i cupen. Segern mot MFF var förstås oerhört imponerande. men också vinsten mot Gefle nu senast. Kul att det var en Sölvesborgskille (Adi Nalic) som fick avgöra, säger Thomas som har ett långt förflutet i Mjällby AIF.

Trots att Thomas Andersson Borstam beundrar och uppskattar BoIS insatser i cupen så lovar han att Kalmar FF åker ner till Skåne med ett bestämt mål:
– Ja vi vill förstås snuva er på den segern, säger han.

Text: Lasse Möller, foto: Kalmar FF