– Vår ambition är att göra ett bra resultat i Svenska cupen och vi kommer till Landskrona Idrottsplats väl förberedda och med spelarna i tävlingsform.

Kalmar FF:s tränare Peter Swärdh – välkänd för BoIS-publiken efter sina år i bland annat HIF och Mjällby – lämnar inget åt slumpen när det gäller årets upplaga av Svenska cupen. På söndag är siktet inställt på seger, när man gästar Landskrona.
– Jag ser fram emot att få spela på ett riktigt bra konstgräs och inför en förhoppningsvis stor publik. Jag vet att publiken kommer när BoIS spelar bra och det tycker jag verkligen man gör med denna nya spelidé som tränaren Agim Sopi implementerat, säger Peter Swärdh.
Kalmar FF har haft relativt bra möjligheter att förbereda sig inför vårens cup- och seriespel. I princip endast en långtidsskada men övrigt en mer eller mindre helt frisk spelartrupp.
– Det finns en och annan mindre skada men inget som oroar på sikt. Vi åker till Landskrona med 18 – kanske 19 – man. För vår del handlar det om att leverera både i cupen och i serien.

Det finns många som anser att cupen stör och kanske även förstör för seriespelet, men Peter Swärdh delar inte den åsikten.
– Det finns alltid två sätt att se på detta. För vår del handlar det om satsning på båda delarna. Seriespelet är förstås prio ett men cupen är inspirerande. Här får vi möjlighet att möta lag i tävlingssammanhang istället för att mala på med vanliga träningsmatcher, menar han.
Mot Trelleborg – i KFF:s första cupmatch – skapade laget chanser och dominerade men fick bara oavgjort 1-1.
– Det var en match som vi stundtals spelade mycket bra men tyvärr kunde vi inte utnyttja våra chanser. Som så ofta när man inte kan avgöra så går man ner i tempo och motståndarna tillåts komma fram och skapa sina farligheter, förklarar KFF-tränaren.

Peter Swärdh kommer också uppdaterad vad gäller BoIS.
– I fjol såg jag två matcher live och MFF-matchen på tv. Jag har sett Geflematchen nu i efterhand. Det råder ingen tvekan om vilken fotboll Agim vill att hans lag spelar.
– BoIS visar tydligt att man vill vara ett konstruktivt lag som fullföljer sin taktik både på hemma- och på bortaplan. Man har satt ner foten känns det som och valt linje i sin utveckling. Det ska bli riktigt roligt att få mäta krafterna med det unga, lovande BoIS-laget, säger Peter Swärdh.
– Jag förstår om BoIS-publiken tycker det kittlar lite extra att laget gör så bra ifrån sig mot allsvenskt- och superettanmotstånd. Jag tror vi kan bjuda på en riktigt bra match på söndag, avslutar Svärdh.

Text: Lasse Möller, foto: Kalmar FF