– Jag är utlånad till Kalmar FF under hela 2017. Det är skönt att ha den dealen. Att veta att jag får kontinuitet i tillvaron känns jättebra.

Kalmar FF:s 21-årige högeryttermittfältare Melker Hallberg är tillbaka i den klubb där hans stora genombrott kom sedan han lämnat sin moderklubb Möre i division 5.
Att han uppskattar kontinuitet och trygghet kan vi förstå. Sedan den unge talangen lämnade KFF för Udinese i italienska Serie A har han nämligen varit utlånad till fyra klubbar under tre år.
Via Vålerengens i Norge, Hammarby och Ascoli i Italien blev det dock klart att Udinese låter Melker spela hela 2017 i KFF.
– Det är kul att vara tillbaka. Vi har haft en bra försäsong och jag har kunnat träna på ordentligt. Jag trivs utmärkt i Kalmar och vi är ett riktigt sammansvetsat gäng, säger han.
– Det är skönt att säsongen dragit igång redan. Visserligen blir den längre med cupspelet men samtidigt är det vad vi fotbollsspelare vill – spela tävlingsmatcher, förklarar Melker Hallberg.

Melker fick sitt genombrott som inhoppare i allsvenskan mot Malmö FF 2012. Han spelade sin första match från start mot Häcken samma år. 2013 blev han ordinarie i KFF och hans talang uppmärksammades av Udinese som värvade honom 2014 – en klubb han som sagt fortfarande tillhör.
Förutom en stor rutin på klubbnivå internationellt har Melker också skapat sig en landslagskarriär. Totalt har det blivit 42 landskamper från ungdomslandslagen till A-landslaget.
– Ja det har faktiskt blivit en del, säger han.

När det gäller matchen i Landskrona på söndag blir detta en ny erfarenhet för Melker.
– Ja jag känner inte till Landskrona BoIS mer än vad tränaren Peter Swärdh berättat. Men det spelar ingen roll. Jobbet ska göras.
Det råder ingen tvekan om med vilken inställning han och de övriga spelarna kommer till Landskrona.
– Nej vi åker dit för att vinna. Vi slarvade och var inte riktigt koncentrerade i 1-1-matchen mot Trelleborg hemma och det vill vi reparera nu, poängterar Melker.

Melker håller till på högersidan på mittfältet. Det handlar om en hårt arbetande och energisk mittfältare som garanterat lär ge BoIS-arna rejält med sysselsättning.
Tilläggas kan att Kalmar FF dras med en del skador. En av lagets tongivande spelare – Ismaeil – saknas. Dessutom saknas även Stefan Larsson, Marko Biskupovic, Victor Agardius och Tobias Eriksson av de ordinarie spelarna. På skadelistan finns även Lumala Abdu.

Text: Lasse Möller, foto: Kalmar FF