På söndag ska Landskrona BoIS försöka att besegra ytterligare en cupmotståndare. Den här gången handlar det om allsvenskt motstånd och Kalmar FF lär bli en svårare nöt att knäcka än Gefle.

– Vi möter ett spelskickligt lag med flera duktiga individualister och dessa måste vi se upp med. Men vi ska dock försöka spela som vanligt och förhoppningsvis kunna utnyttja Kalmars svagheter, säger BoIS-tränaren Agim Sopi som har ägnat mycket tid åt att analysera söndagens motståndare.
BoIS och Agim går för vinst, det är ingen tvekan om det.
– Det gör jag alltid, men jag är också ödmjuk och är medveten om att vi möter ett mycket bra lag.

Även Kalmartränaren Peter Swärdh förväntar sig ett bra motstånd och säger så här till KFF:s hemsida:
– Vi har scoutat Landskrona och förväntar oss ett aggressivt lag som är starka i omställningsspelet. Mahmoud Eid och Calle Johansson är två nya spelare som går in i truppen jämfört med förra matchen. Herman Hallberg och Ismael är inte disponibla för spel till denna match. För vår del gäller det att driva tempo och ta initiativet i matchen. Det är viktigt att träffa rätt i vårt presspel och hålla de felvända i spelet.

När det gäller BoIS-truppen så är nu också lånet från Halmstad, Rasmus Wiedesheim-Paul klar för spel och är med i 18-mannatruppen som ser ut så här:
Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Saber Azizi, Alexander Tkacz, Raslan Al Kurdi, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Daniel Ask, Rasmus Alm, Edafe Egbedi, Adi Nalic, Filip Pivkovski, Thierry Zahui, Karim Sadat, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Matchen spelas söndag kl 14 på IP:s konstgräsplan. Entrén är fri men bidra gärna med en Grindslant. Om ni inte har möjlighet att vara på IP så sänds matchen i Cmore Stream.

Text: Bert Lundqvist, foto. David Jönsson.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons

GULDPARTNERS