BoIS fick 2-2 hemma mot allsvenska Kalmar FF efter att bortalaget kvitterat i slutminuterna.

BoIS inledde piggt och hade ett bra läge redan efter åtta minuter, där Karim Sadat var nära att nå ett inlägg från Edafe Egbedi. Målet skulle dock bara dröja någon minut till. Philip Andersson bröt ett Kalmar-uppspel, bollen skickades ut till Edafe Egbedi på kanten och BoIS-mittbacken följde med upp i anfallet. Egbedi slog ett inlägg mot Philip vars duell med försvararen resulterade i att bollen studsade bakåt till Sadat som drog på med en cykelspark. Ett riktigt drömmål! Det var en ganska jämn tillställning fram till Kalmars kvittering som kom efter en halvtimmes spel. Bortalagets Filip Sachpekidis fick bra träff och bollen gick in bakom Ivo Vazgec intill stolpen. Målet fick fart på bortalaget som hade en bra period kvarten före respektive efter halvtidspausen. Ivo Vazgec gjorde en bra räddning i inledningen av andra halvlek och Kalmar hade också en nick i stolpen i 65 minuten.

 

Precis som mot Gefle förra helgen blev Adi Nalic inbytt och målskytt – ett mål inte helt olikt det mot Gävle-laget. Han hittade en tom yta vid utkanten av straffområdet och tryckte in 2-1 till BoIS. Det var då drygt tio minuter kvar av matchen. Kalmar tryckte på för reducering samtidigt som BoIS hade läge att göra 3-1. Efter 89 spelade minuter sköt Kalmars David Elm in kvitteringen och slutresultatet 2-2. Resultatet innebär att BoIS leder gruppen inför sista omgången. Matchen mot Trelleborg nästa helg blir en direkt gruppfinal, där vinnande laget går till kvartsfinal. Vid oavgjort kan BoIS också gå till kvartsfinal, med i det fallet får Kalmar vinna med högst ett mål i sin match mot Gefle. Trelleborg – BoIS på lördag 16:00 alltså.

Se BoIS-TV för kommentarer från matchen.

 

BoIS – Kalmar FF 2-2 (1-1)

12 1-0 Karim Sadat (Utan assist)

32 1-1 Filip Sachpekidis

79 2-1 Adi Nalic (Utan assist)

89 2-2 David Elm

 

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson – Philip Andersson – Viktor Svensson – Saber Azizi

Edafe Egbedi – Igor Arsenijevic – Thierry Zahui (69 Adi Nalic) – Måns Ekvall – Rasmus Alm (73 Filip Pivkovski)

Karim Sadat (82 Rasmus Wiedesheim-Paul)

 

 

 

Text: David Jönsson

Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)