– Det är en fördel att ha avgörandet i egen hand – både för oss och BoIS – men vi kan inte räkna bort Kalmar FF. Om vi spelar oavgjort och Kalmar vinner mot Gefle med två mål – vilket inte alls är osannolikt då vinner de gruppen.

Trelleborgs FF:s tränare Patrick Winqvist har klart för sig vad som förväntas på lördag när det bjuds på skånskt derby i Trelleborg.
– Det är kul att vi som rankades trea och BoIS som rankades fyra i gruppen spelar en gruppfinal. Det visar väl lite vad Svenska cupen är för något. En turnering där mycket kan hända, säger Patrick.

Inför lördagens match kommer antagligen TFF att sakna några spelare som kan betraktas som ordinarie A-lagsspelare.
– Men jag föredrar att tala om de spelare vi har. De som saknas är ju inte mycket att orda om. Vi spelar med det material vi har det gäller båda lagen. Jag är övertygad om att det kommer att bli en öppen och mycket spännande match, säger han.
– Vi siktar förstås på att vinna matchen och gruppen. Man ställer inte upp i en turnering om man inte tar den på allvar. Men jag kan ärligt erkänna att jag inte bryter ihop om vi skulle förlora. Hittills i vår har vi vunnit fyra matcher och förlorat en i cup- och träningsmatcher. Någon gång förlorar man och det vore förstås olyckligt om det kom på lördag, menar Patrick Winqvist.

TFF-tränare avslöjar att även om cupen är viktig så finns det en händelse i en nära framtid som är av betydligt större vikt.
– Ja det är att vi kan åka till Olympia i seriepremiären och lugga HIF på tre poäng. Vi överlämnar inget åt slumpen inför Superettanpremiären. Lite beroende på hur det går i cupmatchen har vi bra träningsmatcher inplanerade i mars, konstaterar han.
– Vi ska möta Halmstad och sedan Häcken i genrepet – målsättningen är att vi ska vara så bra förberedda det bara går inför matchen på Olympia. Vi spelar gärna inför en fullsatt arena. Vi räds inte stor hemmapublik – tvärtom det triggar oss ytterligare, garanterar Patrick Winqvist.

På lördag kommer BoIS att få stifta bekantskap med ett TFF som blandat många gamla rutinerade spelare med unga lovande talanger.
– Mot Gefle hade vi fem spelare som fyllt 30. Men det spelar ju ingen roll om de är rätt spelartyper. Se på Kristian Haynes som fortfarande har en lätt och ung kropp och gör ett stort jobb för laget.

En liten kul twist i cupmatchen kan inträffa om TFF väljer att ställa Marko Johansson i mål. Han är inlånad från Malmö FF och var den som vaktade de ljusblåes mål i fjolårets cupskräll på Landskrona IP när BoIS slog ut MFF.
Andra bekanta i laget är Albin Nilsson som kommer från Ängelholms FF.

Text: Lasse Möller, foto: Björn Sandberg