Många BoIS-supportrar höljde nog ögonbrynen när de såg lagets yttermittfältare Edafe ”Eddie” Egbedi i förra söndagens cupmatch mot allsvenska Kalmar FF. Säsongens nyförvärv från Prespa Birlik visade upp fart, mod att utmana namnkunniga motståndare och inte minst att han kunde leverera perfekta inlägg. Mot Trelleborgs FF hoppas den sympatiske nigerianske medborgaren, med fina landslagsmeriter från ungdomsfotbollen, att kunna leverera mer.

– Jag är troende så på kvällen inför matchen kommer jag att be till Gud att jag ska få göra ett mål mot Trelleborgs FF. Om det inte blir mål så att jag åtminstone ska få slå en målgivande assist, säger Eddie som han kallas i dagligt tal.
Nu litar dock inte Eddie enbart på styrka och hjälp från högre makter. Han är en ambitiös och målmedveten herre som lägger mycket tid på att förbättra både tempo och styrka.
– Tack vare vår tränare Agim Sopi har jag utvecklats men han vill att jag ska kliva fram ytterligare och bli ännu bättre. Agim är på mig att träna hårt för att bli både snabbare och kunna slå bättre passningar, berättar Eddie.
– Därför tränar jag en del själv. Under fredagen ska jag träna själv på förmiddagen och sedan kör jag passet med laget klockan 16.30 som planerat, säger han.
Genom att Eddie numera bor i Landskrona så underlättar det hans frivilliga träning genom att han slipper pendla.
– Landskrona är en fin liten stad. Inte så stor som Malmö men samtidigt är det bra. I Malmö fanns mycket att göra som drog bort fokus från fotbollen, berättar Eddie.
Men det handlar inte enbart om fotboll och träning. På fritiden umgås han med lagkompisarna Karim Sadat och Thierry Zahui och dennes familj.
– Vi bara promenerar runt, dricker kaffe och pratar. Jag trivs bra med livet och hoppas att jag ska kunna utveckla mig och bli ännu bättre och bidra till Landskrona BoIS framgångar, förklarar Eddie.
Cupspelet har inneburit att Eddie fått möta tuffare motstånd och det gillar han.
– Jag tycker jag spelar bättre och utvecklas mer när jag möter riktigt bra spelare som nu mot Kalmar FF. Jag tror att det ska kunna gå bra även mot Trelleborgs FF även om jag vet att det blir en mycket svår match för oss.

En nyckel till framgången tror Eddie är den teamspirit som finns i årets upplaga av Landskrona BoIS.
– På träningen är vi som retade tigrar och slåss för en plats i laget. Alla ger hundra procent och ingen viker ner sig. Det är stundtals riktigt tufft. Men efter träningen går vi som bröder och skrattar och pratar, berättar han.
– Nu väntar jag bara på att det ska bli lite varmare. Just nu är det svårare för mig att prestera bra i kylan, men till sommaren blir det lite mera som i Afrika och det ser jag fram emot.

Text: Lasse Möller
Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)