På lördag kl 16 startar gruppfinalen i Svenska Cupen mellan Trelleborgs FF och Landskrona BoIS. Vinnaren går till kvartsfinal. Vid oavgjort kan BoIS gå vidare men kan också bli passerat av Kalmar FF. BoIS-tränaren Agim Sopi har bara vinst som målsättning.

– Precis som alla andra matcher så vill vi vinna den här. Det går inte att spela på oavgjort med tanke på att Kalmar kan vinna med två mål och därmed gå till kvartsfinal. Kan vi fortsätta med vårt framgångsrika spel och jobba stenhårt så har vi stora möjligheter att vinna matchen, säger Agim.

Agim Sopi är nöjd med insatsen och det spel man presterat hittills, men han vet att killarna kan ännu bättre.
– Vi är ju bara i inledningen av säsongen och det är en och en halv månad kvar till seriestarten så det finns gott om tid att vässa spelet och finslipa detaljer.

När det som här i Svenska Cupen handlar om tävlingsmatcher vill en tränare förstås ställa upp med det för dagen bästa laget. Det kan ju innebära att alla spelare inte får samma chans.
– Jag är medveten om detta, men innan vi börjar serien ska alla få visa upp sig. Även om vi skulle vinna mot Trelleborg och spela en kvartsfinal nästa helg så har vi en hel del
träningsmatcher kvar.

Efter matchen mot Örgryte fredagen den 24 mars kommer BoIS att stanna kvar i Göteborg för ett litet läger.
– Det blir inget träningsläger utan vi satsar mer på teambuilding. Även om vi har en jättebra sammanhållning redan så är det bra att vara tillsammans en helg.

Läget i truppen är att Igor Arsenijevic inte har tränat i veckan eftersom han varit hemma i Serbien på sin farfars begravning. Han är tillbaka till dagens träning. Daniel Ask har varit sjuk och kan eventuellt inte vara med på lördag. Rasmus Persson har problem med en överansträngd ljumske och måste nu ändra lite på sin träning.

Text: Bert Lundqvist
Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)