Det började bra för BoIS, Thierry Zahui drämde in en frispark redan efter tre minuter och BoIS såg länge ut att gå mot kvartsfinal i cupen. Då fick Trelleborg in två mål sista kvarten och BoIS gick miste om cup-avancemang. —Vi var det bättre laget och spelade ut dem, men vi tappade spelet i slutet, sa Agim Sopi efter 2-1-förlusten mot Trelleborg.

BoIS tog alltså ledningen redan i 3 minuten, och det var liksom i första matchen mot Gefle, på frispark av Thierry Zahui. Denna gången runt muren i målvaktens vänstra hörn. Matchen var därefter en ganska välspelad historia, BoIS inledde i lätt motvind som ökade ju längre halvleken led. Trelleborg var nära att kvittera tio minuter efter BoIS mål, men ledningen stod sig till halvtid. BoIS hittade ofta ut till kanterna där de snabba ytterspelarna Rasmus Alm och Edafe Egbedi hotade.

BoIS spelade andra halvlek i ganska påtaglig medvid, men lyckades aldrig riktigt utnyttja det till sin fördel. BoIS hade något fler bolltapp än i första, men man lyckades också sno åt sig bollen av Trelleborg ett antal gånger och anfalla. Ett av få riktigt bra hemmaanfall kom med en kvart kvar att spela. Då kom också Trelleborgs kvittering, ett mål som inte var helt olikt det 2-2-mål BoIS släppte in senaste matchen. 1-1-resultatet med kvarten kvar att spela innebar att inget av lagen var vidare, då Kalmar vid detta laget ledde sin match med 2-0. Fem minuter från slutet kom sedan 2-1 för Trelleborg, ett mål BoIS aldrig hämtade sig från.

—Det kändes som vi var det bättre laget, i första halvlek spelade vi ut dem, egentligen också i andra halvlek. Vi förlorade matchen mot slutet. Kanske gick vi för hårt på ett 2-0-mål, i stället för att hålla i och spela bollen skickade vi iväg den och Trelleborg kunde anfalla. Vi får titta närmare och analysera varför det blev så, sa Agim Sopi efter matchen.

—De tryckte på, de skickade sina långa bollar och fick den där kontringen. Vi började tappa lite centralt, Adi kom lite högt upp i banan och vi spelade stundtals med två anfallare. Vi tog in Igor för att stänga till det centralt, och fick in ”Pivko” på kanten när Alm såg lite trött ut mot slutet, fortsatte han.

Cup-spelet 2017 resulterade alltså i en vinst, en oavgjord och en förlust. Och man fick länge och väl, från nära håll, nosa på en kvartsfinalplats.

—Jag får rannsaka mig själv också, om jag gjort något fel. I det stora hela har vi gjort det fantastiskt bra, synd bara att vi inte räcker hela vägen. Vi har några träningsmatcher kvar att jobba på så vi kommer förberedda till serien. Det är möjligt att killarna är lite trötta nu, det har varit tre tunga matcher och vi får ta träningsmatcherna till att ge lite speltid till de som spelat mindre hittills. Vi ska komma ännu starkare till serien, det är den som är det viktigaste och målsättningen är att komma högt upp där, avslutar han.

 

Trelleborg – BoIS 2-1 (0-1)

3 0-1 Thierry Zahui (frispark)

75 1-1

86 2-1

 

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson  – Philip Andersson – Viktor Svensson – Alexander Tkacz

Måns Ekvall – Thierry Zahui

Edafe Egbedi – Adi Nalic (71 Igor Arsenijevic)  – Rasmus Alm (77 Filip Pivkovski)

Karim Sadat (87 Rasmus Wiedesheim-Paul)

 

 

Text: David Jönsson

Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)