Det var givetvis en besviken BoIS-målvakt efter matchen. Såhär sa Ivo Vazgec efter sortin ur Svenska Cupen.

Ni var i kvartsfinal i 75 minuter, vad hände sen?

Matchen är 90+ lång. Trots medvind i andra halvlek spelade vi inte, vi bara tjongade och Trelleborg vann många bollar. De hotade mer på djupet än vad vi gjorde. Sen kom ett riktigt skitmål, som jag ska agera mycket bättre på. Det ändrade matchbilden helt och hållet.

Blev det för mycket fokus på resultatet?

Det är möjligt. De hade ingenting, kanske blev det lite nonchalant där bak. När de gjorde sitt första mål fick de luft under vingarna och fick också in ett andra mål. Vi gick ju inte ut för att spela oavgjort, det var antingen vinna eller förlora och vi hade full kontroll i 75 minuter. Sedan tappade vi det helt, i stället för att rulla och hota mer i bakre ytan så tjongade vi.

Trelleborg gentemot andra lag ni mött?

Kalmar var den tuffaste matchen spelmässigt, Trelleborg var inget wow-lag direkt. Fram till 75 minuten var det vi som hade i stort sett allt, de hade några hörnor men inget farligare än att vinden tog den. I 75 minuter var vi det bästa laget, utan tvekan. I stort sett var vi det bästa laget i hela gruppen, att vi inte gick vidare var otur och okunskap från vår sida.

Cup-matcherna som helhet?

Jag sa det i omklädningsrummet innan matchen, det är upp till oss att spela kvartsfinal eller spela träningsmatch mot Värnamo. Vi började på rätt väg, fram till deras 1-1-mål då allting gick åt helvete. Med tanke på att vi ledde med 1-0 är det knappt godkänt, vi vet att vi kan bättre.

Hur har det känts för egen del nu några matcher in på säsongen?

Det har känts okej. Vi är fortfarande inne i försäsongsfasen och vi ska bygga upp oss ännu mer. Det är godkänt såhär långt, men vi har mycket mer att ge. Synd bara att vi inte är vidare, det hade varit roligt och bra för klubben.

 

Text: David Jönsson

Foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)

 

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS