BoIS förlorade lördagens träningsmatch mot Värnamo med 1-0, men man spelade upp sig rejält i andra halvlek och Agim Sopi tyckte att laget borde fått minst oavgjort med sig. —Vi gjorde en dålig första halvlek men kom ut bra i andra halvlek och gjorde därifrån en riktigt bra match, sa Agim.

 

BoIS ställde upp enligt tidigare aviserad startelva, vilket innebar fem nya spelare in i startelvan, jämfört med cupmatchen mot Trelleborg förra helgen. Alltså:

Amr Kaddoura – Saber Azizi, Philip Andersson, Viktor Svensson, Raslan Al Kurdi – Igor Arsenijevic, Måns Ekvall – Edafe Egbedi, Filip Pivkovski – Adi Nalic – Ojevwe Akpoveta

Första halvlek var långt ifrån någon bra insats från BoIS, men det dröjde till minuten innan halvtid innan Värnamo tog ledningen. BoIS gjorde några byten i halvtid, och Agim var lika nöjd över andra halvlek, som missnöjd över första.

—Vi kom ut i andra halvlek och gjorde en riktigt bra match. Nästan allting som inte fungerade i första halvlek, fungerade i andra. Presspelet var bättre, vi kom närmare dem, lät dem inte spela ut och vi var framme och hotade. Vi skulle fått minst oavgjort med oss härifrån, sa Agim.

Om ändringarna i startelvan där några av spelarna med mindre speltid i år startade, sa Agim så här:

— Det blev kanske för många byten på en gång. Jag tror inte det var på grund av spelarna i sig som kom in, det var hela laget som inte riktigt fungerade i första. Det blev lite omständigt, vi gjorde inte riktigt det vi jobbat med, kommunikationen mellan spelarna fanns inte riktigt där.

Bland de nya spelarna in i startelvan var Raslan Al Kurdi och Ojevwe ”Drogba” Akpoveta. De båda spelade visserligen varsin halvlek i början av försäsongen, men pappersexcersisen har dröjt och mot Värnamo fick de båda göra sin ”riktiga” debut.

— De har inte spelat så mycket med oss, de behöver lite tid att komma in i det. De fick var sin halvlek i dag och kommer att få mer speltid nästa vecka, konstaterade Agim.

Efter tre raka tävlingsmatcher mot lag från högre divisioner, och en tillfällig doft av cupkvartsfinal, var det alltså träningsmatch igen – men Agim ville inte prata om någon reaktion från de tuffa cup-matcherna.

— Tyckte inte det var någon större reaktion. När vi i andra halvlek gjorde det vi skulle, märkte vi att Värnamo fick stora problem. Då fick de jobba rejält för att ta bollen från oss och vi skapade och hotade framåt mycket mer än Värnamo gjorde, sa han.

BoIS bästa chans i andra halvlek hade Rasmus Alm, men skottet efter inlägg från Edafe Egbedi sköts utanför det öppna målet. BoIS gick sista tio minuterna över till en 4-4-2-uppställning då Igor Arsenijevic ersattes av Karim Sadat.

Nästa helg blir det match mot seriekollegan FC Rosengård innan man återigen stöter på Superettan-motstånd när man möter Örgryte IS.

Värnamo BoIS 0-1 (0-1)

44 1-0

Så spelade BoIS

Amr Kaddoura – Saber Azizi, Philip Andersson, Viktor Svensson, Raslan Al Kurdi – Igor Arsenijevic, Måns Ekvall – Edafe Egbedi, Filip Pivkovski – Adi Nalic – Ojevwe Akpoveta

Byten:

46 Saber Azizi UT, Dennis Olofsson IN

46 Raslan Al Kurdi UT, Alexander Tkacz IN

46 Ojevwe Akpoveta UT, Rasmus Wiedesheim Paul IN

46 Adi Nalic UT, Thierry Zahui IN

60 Filip Pivkovski UT, Rasmus Alm IN

80 Igor Arsenijevic UT, Karim Sadat IN

 

Text: David Jönsson