BoIS vann mot Division 1-laget Rosengård med 3-1, detta efter underläge i halvtid.

BoIS spelade med en lite rakare 4-4-2-uppställning där bland andra Philip Ljung och Rasmus Wiedesheim Paul fick chansen från start. Hemmalaget gjorde ingen större match i första halvlek och minuten före paus kunde Rosengård ta ledningen, detta sedan Amr Kaddoura hamnat lite snett i en utrusning.

BoIS gjorde ett byte i halvtid då Viktor Svensson ersatte Philip Andersson. I takt med att solen tittade fram, första halvlek fylld med regn och rusk, började BoIS också hitta spelet. Man hittade fina spelvändningar, vilket man förvisso stundtals också gjort i första halvlek, men nu fick man Rosengård tillbakatryckta under längre perioder. Karim Sadat kvitterade på straff fem minuter in på andra, i 63 minuten fixade Rasmus Alm 2-1 och samme man spelade fram Ojevwe Akpoveta som gjorde 3-1 på matchens sista spark.

Se BoIS-TV för spelar- och tränarkommentarer.

 

BoIS – Rosengård 3-1 (0-1)

43 0-1

50 1-1 Karim Sadat (straff)

63 2-1 Rasmus Alm (Viktor Svensson)

90 3-1 Ojevwe Akpoveta (Rasmus Alm)

 

Så spelade BoIS:

 

Amr Kaddoura

Dennis Olofsson – Philip Ljung – Philip Andersson (46 Viktor Svensson) – Raslan Al Kurdi (26 Alexander Tkacz)

Rasmus Alm – Igor Arsenijevic (57 Thierry Zahui) – Daniel Ask (57 Adi Nalic) – Filip Pivkovski

Karim Sadat (82 Edwin Condrup) – Rasmus Wiedeshem Paul (64 Ojevwe Akpoveta)

 

Text och foto: David Jönsson