Under sin korta tid i klubben har 19-årige nyförvärvet Adi Nalic redan presenterat sig som en vass målskytt. Men det var med stor tvekan som han nappade på erbjudandet att åka från dåvarande klubb Mjällby för att träna med Landskrona BoIS.

– Jag var inte alls övertygad om att Landskrona BoIS var rätt plats för mig, men det behövdes bara ett par träningar för att jag skulle inse faktum. Landskrona är den plats där jag kommer att utvecklas rätt och bli en bättre spelare, berättar Adi Nalic.
Sölvesborgssonen Adi Nalic är inte bara en duktig fotbollsspelare utan dessutom en synnerligen vältalig ung man. Denne genomsympatiske kille har en förmåga att få en att känna sig som en gammal kompis efter bara några minuter.
– BoIS blev en fantastiskt positiv överraskning. Jag är grymt imponerad över den kvalitet och den proffsighet som klubben utstrålar, säger Adi.
– Det kändes direkt att här skulle jag kunna ta åtskilliga steg framåt i min utveckling. Vårt tränarteam är ju utan motstycke i serien och i Superettan. Ja, jag undrar hur många allsvenska klubbar som har tränare som vi, säger Adi och skiner upp.

Han öser också beröm över sina lagkamrater.
– Det är stor skillnad på träningen här och i Mjällby. Först och främst har vi ett betydligt högre tempo än vad jag är van vid. Sedan kommer en mycket viktig bit och det är att jag har tränare som med sina råd och synpunkter på hur jag agerar lyfter mitt spel. Jag känner att jag bara på ett par månader tagit enorma steg framåt.

Adi alic fostrades i Sölvesborgs GIF som på sin tid var ett mycket bra lag i dåvarande division två. Han tog dock steget över till Mjällby och det var där huvudtränare Agim Sopi och hans team fick upp ögonen på den talangfulle 1,90 cm långe offensive mittfältaren.
– Jag trivs i den rollen. Att ligga och fiska och snappa upp de bollar som ingen får undan, säger han.

Med sina mål mot Gefle och Kalmar FF i Svenska cupen visade Adi att den egenskapen kan bli guld värd för BoIS den här säsongen.
– Ja jag siktar på att få ta platsen som nummer 10 i A-laget. Jag känner att jag fått spela mer och mer och det är inget snack om att jag vill slåss om platsen. Men det är stentufft. Truppen är bra och ingen kan nog känna sig helt säker på sin plats med denna knivskarpa konkurrens, gissar han.
– Det känns att BoIS kommer att göra en bra säsong. Siktet är Superettan men det gäller att vi är ödmjuka och inte tappar respekten för motståndarna. Oavsett om det är lag vi räknar med att vi ska slå. Vi ska inte frukta motståndet men ha tillbörlig respekt för dem, poängterar Adi.

19-åringen har gett fotbollen all tid i denna BoIS-satsning.
– Ja jag har flyttat hit och jag gör inget annat än tränar och spelar. Jag kör egna pass på förmiddagen och sedan med laget på eftermiddagen. Om inte Zlatan kan sluta träna kan definitivt inte jag göra det, säger han med ett skratt.
Trots sin relativa ungdom har Adi Nalic hunnit med att vistas i fotbollsmiljöer som få andra i laget.
– Jag har varit och tränat och spelat med ungdomsakademierna i Milan, Fiorentina och Stuttgart. En nyttig erfarenhet som lär en att vara utan mamma och den trygga hemmiljön.
Nu är det dock BoIS som gäller helt och fult. Aid Nalics utstrålning visar att han hittat hem på ett närmast förbluffande sätt.
– Allt känns bara bra nu. Det märks att vi börjar närma oss matchform och som utvecklingen ser ut kan jag inte vara annat än positiv. Jag ser fram emot seriestarten, den saken är klar.
Om magkänslan stämmer hos undertecknad har BoIS dragit en vinstlott här. Tiden får utvisa om det stämmer.

Text och foto: Lasse Möller