BoIS förlorade visserligen matchen mot Örgryte med 3-1, men tränaren Agim Sopi var väldigt nöjd med insatsen. —För mig är det den bästa prestationen för året, menar han.

BoIS fick en straff redan efter fyra minuters spel, men Karim Sadat slog den inte bättre än att Örgrytes målvakt Stojan Lukic kunde rädda. Knappt tio minuter senare tog Örgryte ledningen, vilket stod sig till halvtidsvilan. I en ganska tuff match kunde BoIS göra mål tio minuter in på andra halvlek, det var Rasmus Alm som med ett snyggt skott gav BoIS en välförtjänt kvittering. Örgryte gjorde sedan 2-1 på straff i 68 minuten, och minuten före full tid nickade en Örgryte-spelare in slutresultatet 3-1.

Trots förlusten var Agim Sopi ytterst nöjd med insatsen.

—Vi gör vår bästa prestation för året, det tycker jag verkligen. Vi fick en straff i början som vi tyvärr missade, men vi fortsätter att spela riktigt bra. Egentligen är alla deras tre mål rena bjudningar, där ska vi kunna göra det bättre, menar han.

—Vid deras första mål var det en lång boll där Ivo kom ut och nickade bort, och deras spelare kunde sedan skjuta in från 30-40 meter i öppet mål. Där kunde kommunikationen vara bättre. Andra målet är en straff, tveksamt dömd, och det tredje är ett inlägg som Ivo egentligen ska ha. Men för mig gör vi vår bästa prestation hittills, vi kom runt på kanterna, hade spelvändningar och vi skapade också chanser för att att göra mål. Vi mötte ett bra, fysiskt lag som möjligen kommer vara ett topplag i Superettan i år, säger Agim.

Sett till prestationen och resultatet var det svårt att undvika att ställa frågan om Örgryte blottade några svagheter hos BoIS.

—Nej, det tycker jag inte. Vi spelade riktigt bra i dag, både defensivt och offensivt, framför allt backlinjen var strålande. Vi hade löpningar, kom runt på kanterna. Synd bara att vi inte satte dit bollarna. Vi ska vara nöjda med prestationen, men inte med resultatet, avslutar han.

BoIS bytte ut en del spelare sista kvarten och förutom reservmålvakten Amr Kaddoura fick hela matchtruppen speltid. Truppen kommer stanna kvar i Göteborg i helgen för umgänge och aktiviteter, innan man tränar igen på måndag.

—Nu ska vi glömma bort förlusten och försöka ha lite kul, hälsar Agim.

 

Så spelade BoIS

Ivo Vazgec

Dennis Olofsson (Saber Azizi) – Philip Andersson (Philip Ljung) – Viktor Svensson, Alexander Tkacz

Måns Ekvall (Edwin Condrup) – Thierry Zahui (Igor Arsenijevic)

Edafe Egbedi (Rasmus Wiedesheim Paul) – Rasmus Alm (Daniel Ask)

Adi Nalic

Karim Sadat (Ojevwe Akpoveta)

(Samtliga byten skedde med 15-20 minuter kvar att spela)

 

Örgryte – BoIS 3-1 (1-0)

13 1-0

55 1-1 Rasmus Alm

68 2-1

89 3-1

 

Text och foto: David Jönsson