På torsdagen gästade Landskrona BoIS assisterande tränare Håkan Svensson Gamla BoISares årsmöte på Hotell Öresund. Det blev en trevlig träff där Håkan Svensson berättade om hur verksamheten framskrider med A-lag och de olika ungdomssatsningarna.

De många närvarande på årsmötet fick också chans att ställa frågor till Håkan Svensson som bjöd på många humoristiska instick mellan de initierade observationerna.
– Jonas Thern skulle ju vara här om det inte varit för kvalmatchen mot Vitryssland. Han har lagt ner ett jäkla jobb på att scouta Vitryssland. Så sparkar de tränaren och nu kan det bli vad som helst, sa Håkan.

Håkan Svensson är en råärlig kille som undviker att måla upp några fantasiscenarion eller lova stordåd och enkel resa till seriesegern.
– Det finns en hel del att jobba med och det jag har försökt koncentrera mig på i första hand är att tajta till försvarsspelet. Jag jobbade delvis för Östers IF fjol och hade då bland annat BoIS som min uppgift att scouta inför matcherna. Det är en fördel idag tycker jag, då jag sett lite av de saker vi behöver jobba med att förstärka utifrån ett annat perspektiv.
På en fråga om det saknas självklara karaktärsspelare som kan driva på och pusha lagkamraterna under match så menar Håkan Svensson att han gärna skulle vilja att fler klev fram.
– Vi talar mycket om att man ska göra sin kompis bättre. Men det finns ämnen till stora ledare. Om Philip Andersson tar klivet lite fram och styr upp mer är han en allsvensk spelare, det tvekar jag inte på, sa Håkan.
– Ivo Vazgec målet är en annan men han står ju lite långt bak i banan för att kunna påverka långt fram i banan.

Årets uppstart har varit positiv för BoIS del med många goda resultat. På frågan om risken finan för underskattning av de lag som rankas lite lägre i serien svarade han:
– Vi ska ju absolut utmana om seriesegern men för det krävs också att spelarna koncentrerar sig på uppgiften. Jag hoppas vi slipper uppleva någon som helst form av underskattning av motståndet.

I samband med årsmötet togs också frågan upp om hur Gamla BoISare ska kunna aktivera sig ännu mera i hemmamatcherna. David Jönsson från Landskrona BoIS Mediegrupp pratade om satsningen på Sunes Magasin och hur viktigt det är med Gamla BoISares medverkan när det gäller försäljning av detta magasin som blir det officiella matchprogrammet denna säsong.
– Vi har hjälpt till att sälja Sunes Magasin och det är riktigt kul att få prata med folk, sa Gamla BoISares ordförande Claes Cronqvist som lovade att Gamla BoISare ska fortsätta vara delaktiga här.
Vi kommer för övrigt att återkomma med en artikel om Gamla BoISares verksamhet lite längre fram.
Tilläggas kan att det blev omval över hela linjen och att det råder en synnerligen stabil ekonomi i denna förening.

Text: Lasse Möller, foto: Bert Lundqvist