Under helgen blir det mycket fotboll på konstgräsplanerna på Landskrona IP. Det handlar om Landskrona Cup 2017 för spelare födda 2006, där 12 lag deltar. Tre matcher spelas samtidigt och det handlar förstås om sjumannafotboll.

Inte mindre än tre lag kommer från Stockholmstrakten, AIK, Hammarby och Lidingö. Dessutom deltar ett lag från Danmark.
Följande lag deltar utöver hemmaklubben Landskrona BoIS: Malmö FF, AIK, IFK Göteborg, Hammarby, Kristianstad FC, Kalmar FF, B93 (Danmark), IFK Lidingö, BK Olympic, Kvarnby IK och Borstahusen BK.

– Det här är ett sätt att träffa representanter från andra klubbar. I den här ålderskategorin räknar vi inte heller något resultat, så ingen cupsegrare kommer att koras, säger cupledaren Kristian Jörlert.

Matcherna börjar kl 10 båda dagarna och pågår sedan fram till cirka kl 17.

Text: Bert Lundqvist